Katarsis Metal ShowDown in LMC

METHEDRAS (It), MG42 (Ro), Tarantula (Ro) si Cyborg (Ro) au fost trupele prezente in Live Metal Club pe 28 februarie, sub titulatura Katarsis Metal ShowDown.

Cyborg au deschis “ostilitatile” cu ceea ce ei numesc a fi un “sci-fi thrash”, un sound in care se resimt influentele trupelor preferate. Am remarcat piesa “The Road Not Taken”, frontman-ul bassist, baietii muncitori de la chitare si vocalul din spatele tobelor. O trupa cu putina experienta live (resimtita in unele mici desincronizari), care, insa, promite mult.

Surpriza foarte placuta a fost prestatia celor de la Tarantula, o trupa de metalcore/thrash metal cu un sound plin si curat. Reactia publicului s-a vazut imediat, energia trupetilor reusind sa mai incalzeasca atmosfera. Am remarcat si un cover Carcass, bine primit, tehnica instrumentistilor, precum si vocalul solid (mai ales la figurat).

MG42 reprezinta o trupa de thrash-death cu atitudine si un vocal (Fane) charismatic si plin de energie. Au tinut neaparat sa cante un cover Fear Factory (”Archetype”) de doua ori, insa o prestatie buna per total.

Numai cuvinte de lauda pentru headlinerii serii, italienii de la Methedras, supranumiti “Thrash-Death-Killing-Machine”, veniti pentru a doua oara in Romania pentru a-si lansa noul album, “Katarsis”. Vocalul, un adevarat showman, a facut publicul sa se dezlantuie, headbanging-ul si pogo-urile fiind la inaltime. Publicul a fost salutat in romaneste, li s-a multumit trupelor precedente pentru participare (un gest foarte frumos) si s-a dat mana cu fanii prezenti in sala. Un show plin de energie, tehnica solida, cover Onslaught spre final si un bis cerut insistent de public.

Concluzia: o seara reusita, cu trupe care au dat ce au avut mai bun pe scena, si un Live Metal Club pe jumatate plin, desi Katarsis Metal ShowDown ar fi meritat cu prisosinta un public mult mai numeros.

Foto: Cristi, Decebal & Cristina

[album: https://www.4arte.ro/wp-content/plugins/dm-albums/dm-albums.php?currdir=/wp-content/uploads/dm-albums/KMS/]

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *