Ten Years After au reinventat spiritul Woodstock-ului la Bucuresti

In seara de 22 martie, intr-un Bucuresti al secolului XXI, spiritul Woodstock-ului anilor ‘70 a fost reinventat pe scena Salii Palatului, unde a urcat una dintre trupele de elita ale blues-rock-ului classic, Ten Years After.

In deschidere au cantat sibienii de la Riff, o longeviva – am aflat ca anul acesta au implinit 40 de ani de existenta – si autentica trupa a rock-ului romanesc, iar gazda serii a fost Florin Silviu Ursulescu. Cei de la Riff, contemporani ai generatiei Woodstock ne-au reamintit piese precum “Regele soselei”, “Povestea lor”, “Caii de lemn”, “Despartiti un timp”, “Nerostitele cuvinte”, “Ana-Maria”, “A trecut vara”, “Mr Jimmy”, “Ploua la Woodstock” si au incheiat cu nelipsita piesa “In loc de bun ramas”.

Legat de componenta, nu pot sti decat din auzite ce insemna Ten Years After in formula de aur, care-l includea si pe fondatorul ei, Alvin Lee. Pentru unii, Lee este de neinlocuit si Ten Years After nu poate exista fara el. Din punctul meu de vedere, noul vocal, Joe Gooch, este genial. Stilul lui usor punk se potriveste ca o manusa noului “look” al trupei. Imi pare a fi un liant intre veteranii Leo Lyons, Ric Lee, Chick Churchill si publicul tanar, un liant care imbina armonios stilurile retro si new wave.

Impresia generala pe care mi-a lasat-o prestatia celor de la Ten Years After a fost una extrem de intensa. Si nu vorbesc aici despre profesionalism sau virtuozitate, pentru ca nu ma indoiam de existenta acestor calitati la o trupa cu renumele lor. Vorbesc despre placerea de a canta, despre dorinta de a interactiona intens cu publicul, despre atitudinea relaxata si cordiala.

Publicul a apreciat aceasta abordare neafectata si a rezonat la fiecare piesa, sustinand prin aplauze inflacarate prestatia de pe scena. Si cum sa nu fii cucerit de un Ric Lee care aproape leviteaza in timpul solo-ului pe “The Hobbit”, de un Leo Lyons efervescent, de un Chick Churchill calm, dar in acelasi timp vulcanic, de un Joe Gooch transpus parca in alt timp si spatiu in timpul interpretarii piesei “I’d Like to change the World”?

Organizatoric vorbind, concertul a fost unul la fel de bine pus la punct ca orice alt eveniment Vreaubilet.ro (concertele Tudor Gheorghe, Chris Norman etc.): sunet excelent si punctualitate sa iti poti regla ceasul. Tot ce pot sa sper e ca acest proiect Vreaubilet.ro de a aduce nume mari din istoria muzicii sa continue multi ani de acum incolo.

Foto: Dorel Melinte

[album: https://www.4arte.ro/wp-content/plugins/dm-albums/dm-albums.php?currdir=/wp-content/uploads/dm-albums/TYA 2010/]

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.