“Spectatorul condamnat la moarte” a scapat cu viata

“Sper ca nu e un reality show!” i-am soptit colegului meu de la foto imediat ce s-au stins luminile, iar el a izbucnit in ras. Pentru ca, sper ca-mi veti da dreptate, “Spectatorul condamnat la moarte” nu e chiar un titlu care sa te faca sa te asezi confortabil pe un scaun in fata scenei, in mansarda unde se afla Teatrul Arca.

Noroc ca a fost atat de multa lume prezenta la premiera, incat n-am mai gasit locuri decat in spate, asa ca am stat ceva mai linistita. In plus, s-a dovedit ca “Spectatorul condamnat la moarte”, jucat de trupa Teen Media, n-a fost chiar un reality show, nimeni n-a fost ucis, toti am plecat acasa cu partile componente la locurile lor. Dar punerea in scena a fost aproape interactiva, ceea ce i-a dat un mare plus la capitolul originalitate.

Vizionarea unei sali de judecata umpluta cu personaje comice si de multe ori absurde nu are cum sa nu te faca sa zambesti in mod repetat. Un judecator iute la manie, un zelos avocat al acuzarii, un la fel de pasionat avocat al apararii, un grefier aiurit, un acuzat care tace ca pestele si cativa martori complet dusi cu pluta sunt cei care ne-au tinut ocupati timp de vreo ora si jumatate, cu tot cu pauza venita surprinzator, dar adevarat, dupa numai 30 de minute.

Inceput pe neasteptate si terminat aproape “in strada”, dupa cum bine zicea comunicatul care anunta “Spectatorul condamnat la moarte”, premiera acestui spectacol a fost o reprezentatie alerta si debusolanta pe alocuri, intr-un moment aveai impresia ca totul se desfasoara firesc, pentru ca imediat sa te pomenesti prins intr-un vartej de actiuni si vorbe care te faceau curios sau iti trezeau suspiciunea, rasturnand tot ce stiai pana atunci.

Totusi, nu vreau sa va povestesc actiunea cu subiect, predicat si multe atribute, pentru ca e important ca spectatorii sa traiasca participarea la piesa fara sa stie prea multe despre ea. Lasand la o parte micile stangacii si problemele de dictiune care au aparut din cand in cand, tinerii care alcatuiesc trupa Teen Media si care au fost inclusi in “Spectatorul condamnat la moarte” chiar au meritat sa fie vazuti in actiune intr-o seara de duminica de o sala plina de admiratori ai teatrului. Asa ca le uram sa aiba parte de cat mai multe reprezentatii!

Credit foto: Vlad Toma

[album: https://www.4arte.ro/wp-content/plugins/dm-albums/dm-albums.php?currdir=/wp-content/uploads/dm-albums/Spectatorul/]

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.