“30 Rock”, lumea dezaxata a scenaristilor americani

Creat de Tina Fey si beneficiind de prezenta aceleiasi in rolul principal, alaturi de Alec Baldwin, “30 Rock” este unul dintre serialele nominalizate (si) anul acesta la Premiile Globul de Aur, care se vor decerna pe 16 ianuarie.

“30 Rock”, prescurtare de la 30 Rockefeller Plaza, este despre o adunatura de indivizi (care pot fi numiti, generic, idioti) care scriu, produc si joaca in show-ul “TGS with Tracy Jordan” difuzat de reteaua NBC. Fiecare dintre acestia are probleme nenumarate, fie profesionale, fie (mai ales) personale, de-a lungul celor patru sezoane si jumatate care s-au filmat pana acum scotand la iveala tot felul de morti din dulap si intrand in situatii atat de absurde, despre care un om cat de cat normal la cap nici n-ar crede ca sunt posibile.

Deasupra tuturor acestor disfunctionali troneaza Liz Lemon (Tina Fey), care e mai deranjata la mansarda decat toti la un loc, dar are calitatea de a lupta pentru echipa ei atunci cand lucrurile se agraveaza. Undeva la un etaj net superior al cladirii in care lucreaza cu totii se gaseste si seful cel mare, Jack Donaghy (Alec Baldwin), un individ increzator in fortele proprii, care nu ezita nici el sa dea o mana de ajutor atunci cand actorii show-ului (sau producatorii sau scenaristii) o iau razna, dupa cum se poate vedea in extrasul de mai jos. Liz si Jack au o relatie speciala, de ucenic-mentor, care se transforma de-a lungul sezoanelor intr-o prietenie aproape normala.

Ce e interesant la “30 Rock” este ca la doua-trei episoade mai tranteste cate un guest star, care interpreteaza vreun rol la fel de trasnit ca restul. Probabil ca au fost mai multi cei invitati, dar printre ei i-am remarcat cu siguranta pe Isabella Rossellini, Steve Martin, Jerry Seinfeld, Matthew Broderick, Oprah Winfrey, David Schwimmer, Jennifer Aniston, Steve Buscemi, Salma Hayek, James Franco si, oricat ar parea de ciudat… Jon Bon Jovi si John McEnroe.

Printre multiplele premii si nominalizari pe care le-a avut, “30 Rock” a adunat anii trecuti 14 premii Emmy si sase Globuri de Aur. Pentru ceremonia Globurilor de Aur care se va desfasura duminica, seria a primit trei nominalizari: Cel mai bun actor intr-un serial de comedie sau muzical – Alec Baldwin, Cea mai bun actrita intr-un serial de comedie sau muzical – Tina Fey, Cel mai bun serial tv – Comedie sau muzical.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.