Byron si lansarea perfecta din The Silver Church

Byron au lansat “perfect” albumul cu acelasi nume, in prezenta a peste 700 de fani, pe 17 februarie, in clubul The Silver Church din Bucuresti. In deschidere, trupa clujeana Grimus, prietena a celor de la Byron, a sustinut in concert de aproximativ o ora, pregatind publicul pentru ceea ce avea sa urmeze, periplurile printre fani ale lui Bogdan Mezofi, vocalistul trupei, electrizand atmosfera.

Am ales sa fiu prezent la concertul de lansare al albumului “Perfect” al trupei Byron mai mult din curiozitate. Auzisem de bine de ei si imi doream sa ii ascult intr-un concert live, caci, dupa parerea mea, piesele cantate live suna mult mai bine decat cele de pe inregistrarile de studio. Prima parte a concertului a inceput cu prezentarea pieselor noului material, un album de cover-uri ale unor cunoscute melodii romanesti, toate interpretate in maniera Byron. Dupa cum spunea Dan, vocalistul trupei, “ideea a venit in gluma cu “Ploaie in luna lui Marte” a lui Alifantis, dupa care gluma s-a ingrosat”.

Au inceput cu “Perfect” si au continuat cu “Daca Vrei”, cunoscuta piesa a celor de la Celelalte Cuvinte. Surprinzator a sunat “Granita-n ranita”, mai bine decat in interpretarea Adei Milea, desi e putin deplasat sa compar cele doua stiluri in care e cantata. Cand Byron a ajuns la “Mica Tiganiada”, am inteles ca trupa e inzestrata cu talent deosebit, reusind sa imprime pieselor alte “sound-uri”, alte ritmuri, alaturi de o particica din sufletul si personalitatea lor.

Partea secunda a concertului a cuprins piese de pe cele doua albume anterioare. Melodii ca “Losing control”, “King of clown”, “War” sau “Diggin’ a hole” au ridicat la maxim temperatura salii. Am ramas foarte placut impresionat de energia pozitiva degajata de trupa, de talentul muzical al fiecarui membru, de solo-ul la chitara bass al lui Dan Georgescu si de al celui de baterie al lui Marcel Moldovan, pentru care nu gasesc decat un singur calificativ – IMPRESIONANT. Cu piesa “The Alchemist”, cantata putin mai hard decat pe inregistrari, au castigat definitiv un fan nou in persoana subsemnatului.

Concertul s-a incheiat dupa un bis, pe parcursul caruia Byron impreuna cu Grimus au cantat “Time to be good friends”, iar “Blow up my tears” a pus punct unei seri frumoase. Bravo, Grimus! Felicitari, Byron!

[album: https://www.4arte.ro/wp-content/plugins/dm-albums/dm-albums.php?currdir=/wp-content/uploads/dm-albums/Byron perfect/]

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *