“Coridorul” – obsesia spatiului comun

Regizat de Johan Lundborg si Johan Storm si distribuit de Transilvania Film pe ecranele din Romania incepand cu 4 martie, thriller-ul psihologic “Coridorul” (titlu original – “Isolerad”, Suedia, 2010), reuseste de-a lungul celor 80 de minute sa mentina starea de tensiune a spectatorilor prezentand fuga personajului principal de propriile obsesii si de proiectiile acestora in plan real acompaniata de ritmurile similare batailor inimii de pe coloana sonora.

Intr-un apartament linistit, studentul medicinist Frank (Emil Johnsen) se pregateste pentru examene fara a fi deranjat de nimic. Intr-una din zile, pe coridor, o cunoaste pe expansiva Lotte (Ylva Gallon), vecina lui ce locuieste in apartamentul de deasupra. Iar dupa aceasta intalnire echilibrul aparent din viata tanarului se tulbura iremediabil. Desi incercarile de socializare ale fetei il agaseaza la inceput, in momentul in care isi da seama ca o place pe Lotte, toate intamplarile capata dimensiuni exagerate in mintea lui Frank. In umbra frustrarilor de la facultate, acesta se simte terorizat de vecinii sai, de la fetita cu tricicleta pana la Micke (Peter Stormare), iubitul gelos al lui Lotte, iar sunetele produse de motocicleta lui Micke sau de tipetele Lottei noaptea, nu fac decat sa-i amplifice starea de neliniste. Orice zgomot ii tulbura momentele de concentrare, iar efectele negative sunt vizibile si in exterior, la facultate.

Urmarit si amenintat de pericole reale sau fictive, Frank se izoleaza in apartamentul sau, singurul loc in care pana la un moment dat se simte in siguranta. Pentru fiecare iesire este nevoit sa intreprinda verificari temeinice pentru a nu fi vazut pe coridor de catre vecinii sai, doar astfel avand curajul sa se furiseze afara ca intr-o evadare veritabila. Fiind convins ca toata lumea ii saboteaza existenta, obsesiile lui Frank se accentueaza, impingandu-l pe acesta sa apeleze chiar si la Politie, insa si de aceasta data are parte de surprize. Iar cand constata ca Lotte lipseste si in apartamentul ei sta suspectul Micke, Franck declanseaza o serie de investigatii menite sa-i dezvaluie adevarul despre povestea vecinilor si despre complotul tuturor impotriva lui, dar mai ales despre disparitia Lottei.

Ramane de vazut cat de departe se lasa Franck purtat de obsesii in cercetarile sale si ce urmeaza sa descopere. Celor curiosi le recomand sa vizioneze filmul la Noul Cinematograf al Regizorului Roman, insa numai daca au peste 15 ani, deoarece nu este recomandat persoanelor sub aceasta varsta.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *