Gala Gopo 2011, o sarbatoare de succes a filmului romanesc

Gala Premiilor Gopo a incununat pe 28 martie, la Crystal Palace Ballrooms din Bucuresti cele mai bune realizari cinematografice romanesti ale anului precedent. “Eu cand vreau sa fluier, fluier” a fost distins cu nu mai putin de sapte premii Gopo din 12 nominalizari, iar “Caravana cinematografica” s-a ales cu cinci premii Gopo. Premiile pentru intreaga activitate le-au fost decernate actorului Ion Besoiu si inginerului de sunet Anusavan Salamanian. De asemenea, ICR a obtinut un premiu special pentru sustinerea filmului romanesc.

Invitatii au inceput sa soseasca de la ora 18.30, coborand din masinile galei – Dacia Duster -, iar unii dintre ei au intrat direct in sala de premiere, in timp ce altii au mai intarziat pe covorul rosu, la panoul special amenajat pentru fotografii. Printre cei care au participat la Gala Gopo 2011 s-au numarat regizori, actori, producatori, muzicieni si staruri tv, dintre care ii amintim pe: Ion Besoiu, Victor Rebengiuc, Tudor si Nae Caranfil, Corneliu Porumboiu, Mimi Branescu, Adriana Trandafir, Ozana Oancea, Mihai Constantin, Clara Voda, Vasile Sirli, Mihai Calin, Maria Dinulescu, Daniela Nane, Tudor Chirila, Andreea Raicu, Jojo, Iulia Vantur, Kitty Cepraga, Cabral, Mircea Solcanu, Alexandru Papadopol.

Nu ma pricep la moda, asa ca n-o sa spun mare lucru despre tinutele participantilor, insa, judecand dupa simtul meu estetic, unele dintre ele au fost frumoase, altele banale, iar altele – destul de putine – de-a dreptul neinspirate, ca sa nu zic sinistre.

Putin dupa ora 20.00, cand sala eleganta de premiere se umpluse cu nominalizatii si restul invitatilor la gala, Andi Moisescu a urcat pe scena si a inceput sa invite prezentatorii care urmau sa decerneze premiile pentru toate categoriile. Astfel, printre castigatorii editiei 2011 se numara:

CEL MAI BUN FILM (LUNGMETRAJ): Eu cand vreau sa fluier, fluier (Romania-Suedia-Germania, 2010)

CEL MAI BUN REGIZOR (LUNGMETRAJ): Florin Serban pentru “Eu cand vreau sa fluier, fluier”

CEL MAI BUN ACTOR INTR-UN ROL PRINCIPAL: Victor Rebengiuc in “Medalia de onoare”

CEA MAI BUNA ACTRITA INTR-UN ROL PRINCIPAL: Mirela Oprisor in “Marti, dupa Craciun”

CEL MAI BUN ACTOR INTR-UN ROL SECUNDAR: Bogdan Dumitrache in “Portretul luptatorului la tinerete”

CEA MAI BUNA ACTRITA INTR-UN ROL SECUNDAR: Clara Voda in “Eu cand vreau sa fluier, fluier”

CEL MAI BUN SCENARIU: Tudor Voican pentru “Medalia de onoare”

CEA MAI BUNA MUZICA ORIGINALA: Vasile Sirli pentru “Caravana cinematografica”

Lista completa a castigatorilor o gasiti aici.

[album: https://www.4arte.ro/wp-content/plugins/dm-albums/dm-albums.php?currdir=/wp-content/uploads/dm-albums/Gopo2011/]

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *