1 aprilie cu Krypton in Music Hall

Trupa Krypton (Florin Iordache-voce, Eugen Mihaiescu-lead/chitara solo, Catalin Fotin-chitara bass, Ovidiu Condrea-tobe) si-a petrecut seara de 1 aprilie in clubul Music Hall, alaturi de un public foarte restrans, dar care a apreciat cu atat mai mult entuziasmul muzicienilor de pe scena.

Fie ascultatorii de Krypton au crezut ca acest concert e o pacaleala de 1 aprilie, fie ca pretul biletului li s-a parut oarecum piperat, fie ca ora de incepere a concertelor din acest club e in general putin cam tarzie, cert e ca vineri seara am fost o mana de oameni prezenti sa-i ascultam pe baieti. Insa, ca orice trupa care se respecta si isi tine show-ul indiferent de numarul celor din public, tot asa si Krypton si-a vazut de treaba si a cantat cu placere, glumind pe seama faptului ca nu suntem mai multi. “Probabil ca fanii nostri s-au dus pe vreun stadion si ne asteapta acolo”, vorba lui Florin Iordache, vocalistul trupei.

Niciodata nu mai vazusem Krypton live, rarele intalniri cu acesta trupa intamplandu-se pe la tv sau pe youtube, unde i-am prins cantand fie cu Razvan Fodor la voce, fie, ceva mai demult, cu Costica Sandu (Nexus, Act etc). Insa acum cateva luni, cand am aflat ca il au la voce pe Florin (pe care poate unii dintre voi si-l amintesc de la Megastar, unde a ajuns in finala si a pierdut in favoarea lui Andrei Galut), mi-am promis ca voi merge la un concert al lor, ca sa-l mai aud cantand pe preferatul meu de la Megastar, dar si sa vad cum s-a integrat in Krypton.

Si asa, am ascultat aseara si am cantat odata cu trupa cateva dintre piesele proprii, cum ar fi “Iti mai aduci aminte”, “Inima mea”, “Lasa-mi speranta”, “Cat de multi imi placi”, “Mi-e pofta de tine”, “Am crezut in ochii tai” dar si coveruri dupa compozitii celebre la nivel mondial, adaptate oarecum dupa personalitatea trupei: “Crazy Little Thing Called Love” (Queen), “I Feel Good” (James Brown), “Supergirl” (Reamonn), “Missing You” (John Waite), sau “This Love” (Maroon 5).

La un moment dat am avut parte si de un “unplugged adevarat”, cum a zis Florin, care, in momentul in care a cazut curentul complet si am ramas intr-o bezna totala, si-a luat chitara rece si ne-a cantat cateva minute pana cand s-a facut din nou lumina. Oricum, vocea lui care nu avea nevoie de microfon si chitara au fost de ajuns pentru a crea un foarte placut “moment artistic pe intuneric”, la lumina unei lanterne.

Dupa vreo ora si ceva de cantat, Krypton s-a retras, multumindu-ne pentru prezenta prin vocea chitaristului Eugen Mihaiescu, care si-a exprimat speranta ca “data viitoare veti fi mai multi”. Si eu sper acelasi lucru, pentru ca, acum ca i-am vazut si live – instrumentisti capabili, vocalist talentat si carismatic, “creatori de atmosfera” – pot sa spun ca merita un public mult mai numeros la concertele lor.

Si iata si doua piese de aseara:

[album: https://www.4arte.ro/wp-content/plugins/dm-albums/dm-albums.php?currdir=/wp-content/uploads/dm-albums/Krypton/]

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.