Along Came a Spider: Alice Cooper a impanzit Arenele Romane

Fara Alice Cooper, lumea rockului ar fi aratat altfel. Fara show-ul Alice Cooper din 14 iunie, parte a turneului “No More Mr. Nice Guy” prezentat de Events, Arenele Romane din capitala ar fi aratat si ele altfel, in sensul ca n-ar fi fost scena unor piese solide, a unor decoruri spectaculoase si a prestatiei unui frontman de exceptie.

Inscris in linia show-urilor de efect (care au continut nu doar muzica, ci si decoruri deosebite si chiar jocuri actoricesti) montate la Arenele Romane, dintre care amintim concertele Iron Maiden si Queensryche, spectacolul sustinut de Alice Cooper in fata unui public nu foarte numeros, dar efervescent a continut toate elementele caracteristice: piesele pe care le-au cantat atat generatiile mai vechi cat si cele mai tinere, costumele excentrice, machiajul intunecat, instrumentele de tortura, calaii, sarpelele pe care Vincent Damon Furnier si-l infasoara la gat cu fiecare ocazie (chiar si cand a fost introdus in Rock and Roll Hall of Fame), decorurile sinistre.

Concertul a inceput la cateva minute dupa ora 21.00, cand perdeaua care acoperea scena (cu chipul insangerat al lui Alice Cooper pe ea) a cazut. Seara s-a deschis cu “The Black Widow”, piesa pe care Alice a cantat-o cocotat in varful unui tron (sau mai degraba turn) de care spanzura o panza de paianjen uriasa. El era, evident, paianjenul, pe langa mainile din dotare purtand si o serie de “brate” specific arahnidei cu pricina. Pana la final, vocalistul si-a schimbat de mai multe ori hainele, purtand diverse geci, veste, camasi si tricouri, cu paiete, tinte, sange si diverse mesaje (“I’m the Greatest!”, “No More Mr. Nice Guy” – care da si numele turneului – sau “New Song”, camasa purtata la interpretarea piesei “I’ll bite your face off”, care este, intr-adevar, o compozitie recenta) si manuind o serie de bastoane si sabii, dintre care a mai aruncat si in public.

Prin playlist si-au gasit loc tot felul de melodii, dintre care nu au lipsit “Feed My Frankenstein”, “Poison”, “I’m Eighteen”, “No More Mr. Nice Guy”, “Hey Stoopid”, “Under My Wheels”, si nici “School’s Out”, piesa care a marcat revenirea pe scena a vocalistului dupa ce fusese decapitat – pentru ca promisiunea e promisiune si ghilotina a ajuns si ea la concertul din Romania. Verva solistului, alaturi de forta si entuziasmul instrumentistilor (care dadeau si ei foarte bine cu vocea pe anumite pasaje), plus punerea in scena excelenta au fost apreciate de fanii de toate varstele (unii foarte tineri, altii chiar de varsta lui Alice, multi vopsiti pe fata cu dungi negre, precum idolul lor) prezenti la Arene. La final, pe “Elected”, vocalistul a intrat pe scena fluturand steagul Romaniei, imbracat intr-un tricou al nationalei de fotbal si multumindu-ne pentru prezenta, dupa ce de-a lungul concertului de 90 de minute nu facuse nici macar o pauza ca sa ni se adreseze, din dorinta de a canta cat mai mult.

Ar mai fi de adaugat ca in deschidere au cantat timp de o ora cei de la Iris, in special piese de pe cel mai nou album, “12 porti” (“Nimeni nu mai plange”, “Cat as vrea sa zbor”, “Mereu impreuna”, “Prizonieri in noi”), dar extragand cate un titlu reprezentativ si de pe albumele mai vechi: “Ultimul mic dejun al lui Bon”, “Tot zbor”, “Lady in Black” sau “Floare de Iris”.

Dar sa lasam fotografiile colegului nostru Vlad Toma sa va explice mai bine ce s-a intamplat pe scena. 🙂

[album: https://www.4arte.ro/wp-content/plugins/dm-albums/dm-albums.php?currdir=/wp-content/uploads/dm-albums/Alice Cooper/]

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *