“Kit Black”, un miniroman pentru cele mai tinere dintre noi

Pirati ai inceputului de secol XIX, lupte pe mare, travestiuri si o poveste de iubire cu suisuri si coborasuri, ca doar fara ea nu se putea, fiind vorba de una dintre cartile Monicai Ramirez: toate acestea se regasesc in romanul “Kit Black”, aparut la noi la Editura Tritonic.

Pentru fanele aventurilor cu pirati si pentru cele ale iubirilor care au parte de multe incercari, cartea subtirica si delicata a Monicai aduce povestea celei care s-a nascut de sex feminin, dar umbla deghizata in barbat, pentru ca, in vremurile si in societatea in care traieste ea, ca femeie nu ai prea multe posibilitati. Iar fata nu are de gand sa ajunga prostituata, ca mama ei, ci viseaza sa cutreiere marile pe o corabie, ca tatal ei, pe care nu-l cunoscuse, dar despre care auzise ca a fost un pirat de temut. Insa pregatirea militara pe care i-o ofera fostul om de incredere al tatalui n-o ajuta sa stranga banii necesari pentru a-si cumpara sabia si cizmele de care are nevoie un marinar adevarat, asa ca decide sa-si vanda virginitatea ca sa obtina suma potrivita. Ghinionul ei e ca da peste un barbat frumos, bun si galant, pe care nu-l poate uita a doua zi, ba dimpotriva, i se aprind calcaiele dupa el, iar imaginea lui o va urmari chiar si dupa ce ajunge sa-si vada visul implinit.

Desi multele aventuri prin care trece o intaresc pe fetita timida de odinioara, care ajunge pana la urma capitan de vas, inima ei ramane sensibila la amintirea primului si singurului iubit, chiar daca acesta este prins intr-o casnicie de convenienta si mai are si un copil, pe deasupra. La randul lui, nici barbatul nu e indiferent cand vine vorba de “ingerul” care i s-a daruit cu mult timp in urma. Daca iubirea lor are vreo sansa sau nu, ramane sa aflati singuri, citind cartea.

M-am adresat de la bun inceput femeilor, pentru ca acest mic roman e in mod clar pentru ele – barbatii carora le-am dat cartea pe mana s-au aratat nesensibilizati de cele citite -, iar daca sunt si foarte tinere, cred ca reprezinta exact publicul tinta. Pentru cele mai in etate si cu mai multe lecturi la activ, volumul reprezinta o alegere buna pentru o dupa-amiaza de relaxare sau pentru a castiga timpul pe care in mod normal l-ar pierde intr-un mijloc de trasport de acasa la munca. Insa cred ca, privita din perspectiva unei adolescente (adica a unei fiinte apropiate ca varsta de personajul principal din “Kit Black”), aceasta carte trezeste senzatii si chiar sentimente mult mai puternice, mai ales ca e amuzanta, tonica si foarte incarcata de erotism, continand paragrafe de-a dreptul arzatoare.

Personal, desi apreciez felul de a scrie si talentul Monicai, iar povestea de fata mi s-a parut si ea simpatica, cred ca naratiunea ar fi trebuit dezvoltata mai mult, pentru ca asa cum a ales autoarea sa o prezinte pare mai mult un rezumat al unei povesti mai ample decat un roman in sine. Adica pe tot parcursul lecturii am avut senzatia ca sunt cumva pe “repede inainte” si parca simteam nevoia sa imi trag sufletul si sa aflu mai multe lucruri despre un element inainte de a trece la urmatorul. Poate ca subiectul merita sa i se acorde vreo 80-100 de pagini in plus, insa avem nevoie, vorba cuiva, si de carti “prietenoase”, care sa incapa in poseta fara efort. 🙂

Share

One thought on ““Kit Black”, un miniroman pentru cele mai tinere dintre noi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *