45 de filme eligibile pentru nominalizarile la EFA Awards

Academia Europeana de Film anunta cele 45 de filme recomandate pentru nominalizare la Premiile Academiei Europene de Film 2011.

Marea diversitate a cinematografiei europene este ilustrata de faptul ca aceste 45 de filme vin din 32 de tari. In cele 20 de tari cu cei mai multi membri EFA, acestia au votat un film national direct in lista de selectie. Pentru a completa lista de filme, a fost nevoie de un comitet de selectie alcatuit din membrii din administratia EFA si expertii invitati – Pierre-Henri Deleau (Franta), Marit Kapla (Suedia), Stefan Kitanov (Bulgaria), Derek Malcolm (UK), and Elma Tataragic (Bosnia & Herzegovina).

In saptamanile care urmeaza, cei 2500 de membri ai Academiei Europene de Film vor vota nominalizarile pentru diversele categorii. Nominalizarile vor fi anuntate pe 5 noiembrie la Festivalul Filmului European de la Sevilla, Spania.

Cea de a 24-a editie a ceremoniei de decernare a Premiilor Academiei Europene de Film va avea loc la Berlin pe 3 decembrie si va fi transmisa live pe www.europeanfilmawards.eu.

Lista filmelor eligibile pentru nominalizare poate fi consultata aici.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *