“Trandafirasul” a castigat marele premiu MECEFF 2011

Festivitatea de decernare a premiilor MECEFF 2011 a avut loc duminica, 11 septembrie 2011. Evenimentul a fost precedat la ora 18.00 de un concert sustinut de Hakeshet Klezmer Band. Marele Premiu MECEFF 2011 a fost castigat de filmul “Trandafirasul” (“Little rose”, Polonia, 2010), regia Jan Kidawa-Błoński.

Restul castigatorilor editiei MECEFF 2011, premiati in urma deciziei juriului international format din Wolfgang J.Ruf, Dorothea Holloway , Anca Mitran, Costel Safirman si David Blum, pot fi aflati din randurile de mai jos.

Premiul “Mediensis” pentru cea mai buna interpretare s-a acordat actritei Ursula Strauss, pentru rolul din filmul “In Another Lifetime” (“Poate in alta viata”, Austria, 2010), regia Elisabeth Scharang.

Premiul “Mediensis” pentru cea mai buna imagine (oferit de Kodak Romania) i-a revenit lui Andras Nagy pentru imaginea din filmul “Biblioteque Pascal” (Ungaria, 2009), regia Szabolcs Hajdu.

Premiul “Mediensis” pentru cea mai buna regie a fost castigat de Florin Serban, pentru filmul “Eu cand vreau sa fluier, fluier” (Romania, 2010).

Premiul special al juriului a fost oferit filmului Gei Oni – “Valea curajului”, regia Dan Wolman (Israel, 2010)

“Acum o saptamana, in ziua de 5 septembrie, am inceput impreuna cu dumneavoastra un drum minunat, lung, dar frumos, plin de flori. L-am urcat destul de usor si lejer dar iata-ne acum in varf. Ce vedem de-acolo din varf? Vedem o lumina care parca scrie: MECEFF 2012.” a declarat maestrul Radu Gabrea, Presedinte MECEFF.

Teodor Neamtu, Primarul Municipiului Medias, a adaugat: “Vreau sa va multumesc pentru ca m-ati sustinut prin prezenta si ati sustinut Mediasul care a devenit un punct de reper pentru cinema-ul din Romania. Astazi este un festival care se incheie si tot astazi incepe MECEFF 2012. Multumesc celor care s-au implicat si va astept la urmatoarea manifestare cu mare drag.” Deputatul Aurel Vainer, Presedintele Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania a precizat ca: “Festivalul MECEFF se inscrie in istoria culturii romane ca un inceput extraordinar care va avea urmari peste timpuri.”

Increderea in succesul acestui festival coincide si cu o bucurie personala a Presedintelui MECEFF, Radu Gabrea, care a obtinut Premiul pentru Regie pentru cel mai recent film al sau, “Manusi rosii” la festivalul Levante International Film Festival 2011, care a avut loc la Bari, in Italia: “Marea mea bucurie a fost ca acest festival a fost un success. Exact la inceputul lui am avut o alta mare bucurie pe care am tinut-o secreta. Filmul meu, ultimul meu film, pe care il iubesc enorm, “Manusi rosii”, a primit la Bari in Italia, un mare premiu, Premiul pentru Regie, cu aprecieri foarte mari ale juriului.”

Cu peste 6000 de spectatori prezenti la proiectiile filmelor, Medias Central European Film Festival se incheie astfel in forta si promite sa revina anul viitor cu o editie care sa incante din nou publicul.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *