Editura Herald lanseaza trei titluri din colectia Cogito

Editura Herald anunta lansarea celor mai recente trei titluri din Colectia Cogito, pe 21 septembrie, ora 18.00, in Corp Boema, BCU ( Str. C.A. Rosetti, nr. 2-6, Sector 1, Bucuresti). Lansarea este inclusa in evenimentul Strada de C’Arte, organizat de Biblioteca Centrala Universitara in cadrul Festivalului “George Enescu”.

Astfel, Editura Herald va invita sa fiti prezenti la prezentarea volumelor: “Misticism si logica si alte eseuri” de Bertrand Russell, “Prietenul lui Nietzsche – Istoria vietii lui Paul Deussen” de Heiner Feldhoff si “Vointa de a crede”, autor William James.

Invitati la eveniment vor fi: Bedros Horasangian – scriitor, Prof. Univ. Corneliu Sterian – traducator si Alexandru Anghel – coordonatorul Colectiei Cogito. Moderatorul intalnirii va fi Igor Mocanu (PR Executiv – Editura Herald).

Bertrand Russell, “Misticism si logica si alte eseuri”

Cartea porneste de la incercarea de a oferi raspuns unor interogatii fundamentale: 1. Care dintre cele doua modalitati de cunoastere, ratiunea si intuitia, este superioara – daca exista superioritate in acest caz? 2. Pluralitatea si diviziunea sint integral iluzorii? 3. Se poate vorbi despre o irealitate a timpului? 4. Carui tip de realitate apartin binele si raul? Raspunzind cu rigoare filosofica si coerenta logica acestor intrebari, Bertrand Russell desfide misticismul integral, dogmatic si pretins transcendent, dar retine ca pozitiva particulara experienta a iluminarii mistice, care se bizuie pe o intelepciune a simtirii demna sa devina atitudine existentiala, fara insa a fi transformata in crez de viata.

Heiner Feldhoff, “Prietenul lui Nietzsche – Istoria vietii lui Paul Deussen”

Volumul descrie firul vietii filosofului Paul Deussen (1845-1919). Indolog de renume si membru fondator al societatii Arthur Schopenhauer, Deussen a legat o prietenie de o viata cu Friederich Nietzsche, care a luat nastere inca din anii de scoala la Pforta. Profunda si durabila, legatura dintre cei doi avea sa dea un nou puls vietii filosofului in devenire. Nietzsche, care intervenea repetat in educatia si formarea profesionala a prietenului sau, a devenit curand “destinul” lui Deussen.

William James, “Vointa de a crede”

Aceasta carte cuprinde cinci prelegeri tinute de William James pe o serie de teme umane fundamentale: credinta, sinuciderea, rationalitatea, filosofia, constiinta si nemurirea. Toate aceste subiecte reprezinta elemente definitorii ale activitatii si gandirii umane in raport cu sine insasi si cu lumea care o inconjoara. Perspectiva adoptata de James in studiul acestor dimensiuni ale existentei umane este atat stiintifica cat si filosofica, filosoful american imbinand cele doua metode cu o abilitate si o ingeniozitate inconfundabile.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *