Ce vedem la Anim’est 2011 – sectiunea Mozaic

Sectiunea Mozaic a Festivalului Anim’este aduce si anul acesta cele mai importante filme de animatie ale momentului in fata publicului. Scurtmetrajele proiectate in cadrul acestei sectiuni, prezentate si premiate la festivalurile de film importante din lume, concureaza, in mod traditional, la castigarea Premiului Publicului, oferit de Sony in urma voturilor spectatorilor prezenti la proiectiile Mozaic.

8 lungmetraje si 38 de scurtmetraje fac parte din selectia Mozaic 2011. Printre scurtmetrajele care vor concura la Premiul Publicului Anim’est se numara castigatorului Premiului Oscar 2011 pentru Cel mai Bun Scurtmetraj Animat – “The Lost Thing” (r. Andrew Ruhemann, Shaun Tan, Australia, 2010). “Switez / The Lost Town of Switez” (r. Kamil Polak, Polonia – Franta – Danemarca – Elvetia – Canada, 2011), selectionat in Competitia Oficiala a Festivalului International de Film de la Berlin 2011 si castigator al Premiului pentru Cea mai Buna Coloana Sonora la Festivalul International de Film de Animatie de la Annecy si “Tussilago” – nominalizat la Premiul Academiei Europene de Film pentru Cel mai Bun Scurtmetraj si selectionat in Competitia Oficiala a Festivalului de la Berlin in 2010.

Informatii complete despre filmele din sectiunea Mozaic gasiti pe site-ul oficial al festivalului: www.animest.ro.

Cea de-a sasea editie a Festivalului International de Film Anim’est va avea loc in perioada 7-16 octombrie 2011 la Cinema Patria, Sala ArCuB, Cinema Union si Club Control din Bucuresti si in perioada 28-30 octombrie 2011 la Cinema Victoria din Cluj-Napoca. Pentru prima data pentru un eveniment major de film din Romania, Anim’est va organiza o editie speciala, la Chisinau, in Republica Moldova, in perioada 3-6 noiembrie 2011. Festivalul International de Film de Animatie Anim’est, membrul al retelei pan-europene Cartoon, este organizat de Asociatia Este’n’est, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei si al Ogilvy.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *