Film si teatru romanesc la TVR 3

TVR 3 va difuza in perioada 23-28 septembrie o serie de filme vechi romanesti, precum si o piesa de teatru. Programul este urmatorul:

Vineri, 23 septembrie, ora 18.00

Film: Croaziera (Romania, 1981)
Regia: Mircea Daneliuc
Cu: Nicolae Albani, Tora Vasilescu, Mircea Daneliuc
Drama. In urma castigarii unor concursuri, cativa tineri primesc drept recompensa o croaziera pe Dunare, ocazia perfecta pentru nenumarate abateri de la morala socialista, precum furtul de struguri, parasirea logodnicelor sau „jocul cu lingura”, expresia suprema a dezmatului tineresc. Dupa ce isi exprima public dezacordul fata de astfel de comportamente, comandantul expeditiei le inmaneaza, la sfarsit, in cadru festiv, diplomele de participare.

Sambata, 24 septembrie, ora 22.00

Film: Crucea de piatra (Romania, 1994)
Regia: Andrei Blaier
Cu: Gheorghe Dinica, Florina Cercel, Coca Bloos
Drama. Pe 21 decembrie 1949, de ziua lui I. V. Stalin, puterea comunista decide desfiintarea caselor de toleranta, miscarea fiind sustinuta de toate mijloacele de propaganda ale vremii. In ultimele ore de existenta ale stabilimentelor, munca de convingere se duce de la om la om, dar cand vorba buna nu mai da rezultate, intra in scena practicile mult mai dure, precum delatiunea, santajul si brutalitatea. Tovarasul Puzderie, insarcinat de partid sa se ocupe de problema, are grija insa, inainte de a trece la fapte, sa se mai infrupte putin din placerile vietii…

Duminica, 25 septembrie, ora 20.00

Teatru TV: Rendez-vous cu Tudor Musatescu si… Rodica Popescu Bitanescu
Arhiva de teatru. TVR Bucuresti
Spectacolul porneste de la o selectie de piese din opera lui Tudor Musatescu, intr-o minunata punere in scena de regizorul Victor Moldovan, savuros interpretata de Rodica Popescu Bitanescu. Povestea incepe in anii ‘30 si nu se sfarseste nici astazi. Este, de fapt, o ocazie de a repune in circulatie mijloacele artistice desavarsite cu care Tudor Musatescu incrimina prostia, incultura, moravurile si naravurile “grele”.

Luni, 26 septembrie, ora 18.00

Film: D’ale carnavalului (Romania, 1958) – foto
Regia: Aurel Miheles, Gheorghe Naghi
Cu: Grigore Vasiliu Birlic, Alexandru Giugaru, Ion Lucian
Comedie, ecranizarea piesei omonime a lui I.L. Caragiale. Nae Girimea (Ion Lucian), un frizer dintr-o mahala bucuresteana a sfarsitului de secol XIX, isi gaseste o noua amanta in persoana Didinei (Vasilica Tastaman). Acest fapt va starni gelozia nebuneasca a amantei sale “de suflet”, Mita Baston (Jeana Gorea), precum si a violentului Pampon (Alexandru Giugaru), amantul oficial al Didinei. In acest vartej al cautarii si pedepsirii indraznetului frizer, care se petrece in timpul unui carnaval, intra si Cracanel (Grigore Vasiliu Birlic), intretinatorul oficial al Mitei.

Marti, 27 septembrie, ora 23.00

Film: Titanic vals (Romania, 1964)
Regia: Paul Calinescu
Cu: Grigore Vasiliu Birlic, Silvia Fulda, Coca Andronescu, Ion Lucian
Comedie, ecranizarea piesei omonime a lui Tudor Musatescu. Spirache Necsulescu, om cinstit, slujbas modest si tata de familie cu „casa grea”, e propulsat fara voia lui in vartejul vietii politice agitate a Romaniei inceputului de secol al XX-lea.


Miercuri, 28 septembrie, joi, 29 septembrie, ora 18.00

Film: Tudor (Romania, 1963) – film in doua parti
Regia: Lucian Bratu
Cu: Emanoil Petrut, George Vraca, Amza Pellea
Drama, istoric. La inceputul secolului al XIX-lea, lupta pentru tron, setea de marire si intrigile alimentate de dominatia otomana produc anumite framantari sociale. In acest context, personalitatea lui Tudor Vladimirescu, conducatorul revolutiei din 1821, va contribui semnificativ la clarificarea relatiilor.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *