Animatia iese la joaca si in 2011 la Minimest

Festivalul International de Film de Animatie Anim’est a pregatit si in acest an spectatorilor tineri si foarte tineri un program special de proiectii si evenimente, anunta un comunicat oficial.

In weekend-urile din timpul festivalului, 8-9, respectiv 15-16 octombrie, in cadrul sectiunii Minimest, cei mici vor avea parte atat de pelicule de scurt si lungmetraj, apreciate pe plan international, cat si de activitati interactive menite sa le starneasca interesul catre lumea animatiei, sa le dezvolte creativitatea si imaginatia. In premiera, parintii si copiii pasionati de film de animatie vor putea avea acces la proiectiile Minimest si pe baza unui Abonament special, in valoare de 25 de lei, care permite intrarea la toate cele 8 proiectii din cadrul secțiunii.

4 lungmetraje si 4 programe de scurtmetraj, dedicate in special copiilor cu varste cuprinse intre 4 si 14 ani, fac parte in acest an din selectia Minimest, urmand a fi proiectate in fiecare dintre cele doua weekenduri ale festivalului. Printre lungmetrajele care vor putea fi urmarite se numara “RIO” (SUA, 2011), in regia lui Carlos Saldanha (realizatorul filmului de succes “Epoca De Gheata / Ice Age”), o comedie 3D ce spune povestea lui Blu, un papagal ara care nu a invatat niciodata sa zboare, dar hotaraste sa-si paraseasca colivia pentru a afla mai multe despre originile lui si “Kung fu panda 2” (r. Jennifer Yuh Nelson, SUA, 2011), in care ursul panda Po are parte de o noua aventura alaturi de prietenii sai.

Pe langa lungmetraje, cei mici si cei mari vor putea sa urmareasca si patru programe de scurtmetraje (cate unul in fiecare zi din weekend-urile festivalului), trei dintre ele – alcatuite atat din productii internationale, al patrulea – din titluri apartinand Arhivei Nationale de Film, selecționate de criticul de film Dana Duma.

Pe langa programul de filme, Cinema Patria, gazda traditionala a sectiunii Minimest, ii asteapta pe cinefilii tineri si la o serie de activitati interactive și educative, care vor insoți și vor fi intercalate intre proiecții. Printre ele se numara cele pregatite de BluParty: face painting, discutii interactive in prezenta unor personaje indragite de copii, jocuri cu baloane.

In plus, in perioada 10-14 octombrie, 15 copii cu varste cuprinse intre 8 si 12 ani, vor avea posibilitatea sa-si creeze propriile filmulete, avand ca decoruri si pesonaje principale jucariile LEGO oferite de Noriel Toys, in cadrul Workshop-ului de Animatie Stop-motion susținut de Vasi Alboiu, pentru care doritorii se mai pot inscrie pana pe 28 septembrie. Mai multe detalii despre acesta sunt disponibile aici.

Biletele pentru proiectiile din sectiunea Minimest, in valoare de 5 lei, pot fi achizitionate online, pe ticketfan.ro, din magazinele Flanco din toata țara sau de la Libraria Engleza Anthony Frost. Cazurile sociale beneficiaza de gratuitate. Incepand cu acest an, Anim’est pune in vanzare si Abonamentul Minimest, in valoare de 25 de lei, care permite accesul la toate cele 8 proiectii din cadrul sectiunii Minimest.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.