“Egoistul” lui Radu Beligan merge la Craiova

Proiectul cultural “Domeniul Coroanei Segarcea sustine excelenta” isi continua misiunea de a regasi amprenta, indentitatea si intelesul unei creatii, cu scopul de a oferi continuitate traditiei si culturii romanesti. Astfel, sub emblema nobila “Domeniul Coroanei Segarcea” se desfasoara periodic manifestari cultural-artistice importante, in prim planul carora se afla artisti remarcabili ai scenei romanesti. Din aceasta serie a spectacolelor de colectie face parte si piesa de teatru “Egoistul” de Jean Anouilh in regia maestrului Radu Beligan, ce va fi prezentata la Teatrul National din Craiova, luni, 26 septembrie incepand cu ora 19.30.


Cei prezenti il vor putea revedea pe maestrul Radu Beligan nu numai in calitatea ce i-a adus notorietatea, cea de actor, dar si intr-o alta, la fel de apreciata, cea de regizor. Sub bagheta sa prinde viata casa de sfarsit de secol XX a unui celebru dramaturg, prin care se perinda toti apropiatii acestuia pentru a obtine mult ravnitele… autografe, pe cecuri de 20 de mii de franci. Cu replici de un firesc uluitor se construieste o poveste comica, presarata cu mici panseuri care, pana la final, contureaza fidel destinul si filosofia de viata a unui om care a trait, daruindu-se generos unei lumi prea putin dispusa sa-l inteleaga.

Alaturi de maestrul Radu Beligan vor evolua actori de calibru, precum: Simona Bondoc, Damian Crasmaru, Sanda Toma, Mihai Niculescu, Lamia Beligan, Tomi Cristin, Medeea Marinescu, Silviu Biris, Ileana Olteanu si Cesonia Postelnicu.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.