Noaptea lunga a muzeelor din Viena: 114 muzee intr-o zi

Daca va aflati in Viena pe 1 octombrie, veti putea vizita cele mai cunoscute muzee si galerii din capitala Austriei cu doar 13 euro. Atat costa biletul la “Noaptea lunga a muzeelor”, anunta un comunicat COMPRESS.

Pe langa accesul in toate cele 114 institutiil participante, intre orele 18.00 – 01.00, biletul asigura si transportul gratuit cu toate mijloacele de transport in comun din Viena (intre orele 16.00 si 03.00) precum si cu autobuzele speciale, care vor circula la interval de 15 minute.

Oferta muzeelor este extrem de variata: muzeul Albertina prezinta printre altele expozitia “De la Monet la Picasso”, Leopold Museum isi celebreaza jubileul de 10 ani printr-o expozitie dedicata lui Egon Schiele – “Melancolie si provocare”, KunstHaus Wien prezinta “Hundertwasser – Arta drumului verde”, Kunsthalle Wien invita publicul la expozitia “Le Surréalisme, c’est moi!”, in cadrul careia 70 de lucrari ale lui Salvador Dali sunt puse fata in fata cu lucrarile artistilor contemporani Louise Bourgeois, Glenn Brown, Markus Schinwald si Francesco Vezzoli, iar cei interesati de psihologie pot face o vizita la muzeul Sigmund Freud.

Pe langa institutiile extem de cunoscute din Viena, oferta este completata de muzee mai putin obisnuite precum Muzeul Inmormantarii sau Muzeul Torturii. Iubitorii artei cinematografice pot vizita la randul lor Muzeul Filmului sau pot merge la propriu pe urmele filmului clasic “Al treilea om” (“The Third Man”), care a fost filmat in Viena, in regia lui Carol Reed si avandu-i in distributie pe Orson Welles, Joseph Cotten si Alida Valli. O parte inedita a turului “Al trelea om” este cea care ii poarta pe vizitatori prin reteaua de canale a Vienei.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.