TCM va asteapta la Cinema New York pe 8 si 9 octombrie

In octombrie, TCM ii invita pe iubitorii fimului intr-o calatorie prin New York, orasul ale carui locuri-emblema, de la statia de metrou din Times Square pana la Podul Brooklyn, atrag generatie dupa generatie de cineasti. Pe 8 si 9 octombrie, TCM prezinta Cinema New York, un program care isi propune sa “descifreze” farmecul New York-ului, sa afle mai multe despre fascinatia pe care o exercita asupra artistilor si despre legaturile personale ale acestora cu extraordinarul oras.


TCM a pregatit 48 de ore de filme clasice de toate genurile (“Hrana verde”, “O noapte ciudata”, “Coasta lui Adam”, “Primaria”, “Butterfield 8”, “Klute”) si interviuri in exclusivitate cu nume care au facut istorie in cinema. Martin Scorsese, Spike Lee, Harvey Keitel, Danny Aiello sunt doar cativa dintre cei care au raspuns intrebărilor TCM in documentarul “New York-ul pe platourie de filmare” (2011).

Nimeni alta decat Meryl Streep este gazda celui de-al doilea documentar programat in weeend-ul special, “New York-ul in filme”, care prezinta interviuri cu personalitati precum Lauren Bacall, Robert De Niro, Dustin Hoffman si Tim Robbins. Programul tv complet al zilelor de 8 si 9 octombrie la TCM poate fi consultat aici.

In plus, TCM a creat si o harta interactiva a filmelor din New York, pe www.tcmeurope.com/ro si a pregatit si un concurs pentru toti pasionatii de film. Marele premiu: o excursie la New York!

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.