Expo: Cine protejeaza zonele protejate?

Expozitia “Cine protejeaza zonele protejate?” va putea fi vizitata in perioada 8 – 15 octombrie, Sala Irina Nicolau, Muzeul National al Taranului Roman. Vernisajul are loc sambata, 8 octombrie, de la ora 16.00.

Consfintite prin lege, ignorate de autoritati, necunoscute de locuitori, zonele istorice ale Bucurestiului sunt pe cale de disparitie. Fara aceste spatii incarcate de memorie, Bucurestiul iti pierde identitatea.

Organizatorii expozitiei ii invita pe bucuresteni sa exploreze cateva dintre aceste zone protejate, sa se familiarizeze cu problematica lor si sa participe la identificarea solutiilor care fac posibila conservarea si punerea lor in valoare. Expozitia este o pledoarie pentru regenerarea zonelor construite protejate si transformarea Bucurestiului istoric in motor de dezvoltare urbana.

Expozitia cuprinde din fotografii, documente, bannere, schite de arhitectura care explica termenul de “zona construita protejata” si utilitatea sa din punct de vedere cultural, ambiental, economic si social.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *