Au inceput inscrierile pentru concursul de idei INSPIRED

Un nou concurs de idei marca INSPIRED, destinat tinerilor intre 18 si 35 de ani care doresc sa-si inceapa o cariera intr-unul dintre domeniile vizate de Inspired, cat si celor care sunt deja activi in profesiile respective, se desfasoara pana pe 23 noiembrie 2011, anunta un comunicat oficial.

Inscrierile se fac pana pe 7 noiembrie, iar participiantii isi vor putea incarca mapele pe site pana pe 23 noiembrie 2011. Cele noua teme de concurs (Architecture, Fashion Design. Photography, Dramaturgy, Illustration, Graphic Design, Interior Design, Product Design, Accessories) sunt disponibile pe site-ul www.concurs-inspired.ro, care are un nou look indraznet si jucaus, care are la baza identitatea vizuala creata pro bono de artistul Ghica Popa, Presedinte de juriu Inspired – Illustration 2011. Identitatea a fost declinata de Stefan Ferencz, finalist Inspired – Graphic Design 2011 si cooptat in echipa INSPIRED ca art director al proiectului.

Paralel cu desfasurarea inscrierilor, in luna octombrie, va avea loc Caravana INSPIRED 2011, care va cuprinde sapte orase (Bucuresti, Iasi, Cluj, Timisoara, Arad, Sibiu, Oradea) si 23 de facultati din Romania. Studentii vor avea astfel ocazia de a afla raspunsuri la intrebari legate de concurs direct de la organizatorii acestuia.

Pentru o calatorie in lumea artistilor si o competitie a inteligentelor, INSPIRED a ales si in acest an smart ca masina oficiala a concursului. Smart va fi principalul insotitor al echipei INSPIRED pentru organizarea competitiei si va vizita impreuna cu aceasta facultatile de arte, arhitectura, teatru si litere din toata tara. Masinile oficiale INSPIRED sunt si in acest an personalizate cu contributia unor artisti de valoare: Ghica Popa, Stefan Ferencz, Dan Miron, Matei Branea.

Dupa incheirea inscrierilor, in perioada 25 noiembrie – 2 decembrie, lucrarile vor fi vizualizate si notate de membrii de juriu, o echipa formata din oameni care traseaza repere culturale si profesionale noii generatii: reprezentanti ai mediului academic din Romania, profesionisti consacrati ai domeniilor INSPIRED, membri ai presei de specialitate si castigatori ai editiei anterioare.
Castigatorii si finalistii vor fi anuntati la Gala Inspired 2011, in decembrie. Clasamentul si lucrarile participante vor fi publicate pe site-ul www.concurs-inspired.ro in ziua urmatoarei galei. In cadrul evenimentului, vor fi vernisate primele 10 lucrari de la fiecare sectiune de concurs si vor fi inmanate castigatorilor voucherele cu premii.

Premiile INSPIRED 2011 constau in instrumente care sa-i ajute pe castigatori in cariera pe care doresc sa o urmeze: expozitii de fotografie si ilustratie, vizite la companii si targuri de design din strainate, punerea in scena a piesei de teatru castigatoare, workshop-uri, internship-uri la firme care activeaza in domeniile INSPIRED, soft-uri si echipamente de specialitate. In perioada ianuarie – septembrie 2012, vor avea loc evenimentele generate de INSPIRED 2011 – evenimente de intrare in posesia premiilor, in cadrul carora castigatorii vor colabora cu partenerii concursului si vor fi promovati prin intermediul platformelor de comunicare INSPIRED.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.