Scurtmetrajul „Numaratoarea Manuala”, scris si regizat de Daniel Sandu, a fost selectionat in competitia Festivalul International de Cinema Mediteranean Cinemed, desfasurat intre 21-29 octombrie la Montpellier, anunta un comunicat Parada Film.

Produs de Parada Film in coproductie cu Digital Cube si Videolink, scurtmetrajul a avut premiera nationala anul acesta la Festivalul International de Film NexT si a fost selectionat in competitia Zilelor Filmului Romanesc din cadrul TIFF 2011 dar si in competitia Festivalului de Film de la Sarajevo. La sfarsitul lunii septembrie, filmul „Numaratoarea Manuala” a fost prezentat la Cambridge Film Festival, alaturi de alte patru scurtmetraje romanesti.

„Numaratoarea Manuala” reda o zi obisnuita de munca pentru Mircea, un angajat cu vechime la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale care incearca sa-l angajeze pe nepotul sau George, un tanar somer cu facultate, la aceeasi companie. Munca lor consta in a numara masinile care trec pe soselele patriei in vederea unor statistici solicitate de Uniunea Europeana. Insa cei doi au pareri diferite despre munca pe care o presteaza iar prietenia lor se transforma in conflict. Din distributia filmului fac parte actorii Alexandru Georgescu si Catalin Stelian.