Ipu se muta in Bucuresti pentru doua saptamani

Actorii si echipa filmului “Ipu – Convicted to Live” se muta la Bucuresti incepand de astazi si vor ramane pentru doua saptamani, pana pe 25 octombrie. Filmarile vor avea loc in diverse spatii din Bucuresti, la studiourile Family Film si in Buftea.

Dupa aproape o luna petrecuta in cetatea Sighisoarei si la Saschiz, actorii straini Gérard Depardieu, Harvey Keitel si Laura Morante (foto: Alex Gelehrter) vin sa cunoasca si capitala. “Harvey a vizitat ieri, luni, capitala. I-am dat un «ghid turistic» din afara cinematografiei, sa se deconecteze putin, in timp ce noi, echipa, pregateam scenografia, ca in zori sa ne intoarcem din nou in 1944”, spune regizorul filmului, Bogdan Dreyer.

Incantat de Sighisoara si, in general, de Transilvania, Harvey Keitel a insistat sa locuiasca in cetate, pentru a lua pulsul vietii orasului, si a luat parte la numeroase evenimente locale. Inainte de veni la Bucuresti, a vizitat castelul Bran. Actorul american are origini romanesti, mama sa fiind din zona Maramuresului.

“Am avut parte de vreme buna pe toata perioada de filmare in Ardeal. Mare noroc, avand in vedere ca povestea noastra se desfasoara in 22 de ore timp real, majoritatea in exterior, ceea ce inseamna 25 de zile de filmare pe timp frumos”, explica regizorul lui “Ipu – Convicted to Live”. In Bucuresti se vor filma scenele de interior ale peliculei.

O poveste despre prietenie, adevar si dreptate, “Ipu – Convicted to Live” este o tragicomedie adaptata dupa nuvela “Moartea lui Ipu”, de Titus Popovici. Scenariul este semnat de Anusavan Salamanian si Bogdan Dreyer, iar dialogurile sunt in limba engleza.

Gérard Depardieu, care a mai filmat in Romania la inceputul anilor ’90, are rolul lui Ipu, Harvey Keitel il interpreteaza pe preotul satului, iar Laura Morante – actrita din filmele lui Bernardo Bertolucci, Nanni Moretti sau John Malkovich – este Margherita, sotia preotului.

Filmul este produs de Family Film (Romania) si co-produs de Daniel Zuta Filmproduktion (Germania). Vanzarile internationale vor fi asigurate de Shoreline Entertainment.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.