Cum a fost la Romanian Rock Meeting

Evenimentul Romanian Rock Meeting, organizat de Promusic Events si Revista Maximum Rock – producator Nelu Brindusan pe 9 octombrie la Arenele Romane din capitala a fost alcatuit din: patru trupe in concert (doua romanesti, doua straine) un public foarte restrans (in jur de 300 de persoane) si un frig care i-a facut pe multi sa plece inainte de final.

Pentru ca in incinta Arenelor nu a existat acel cort pe care il asteptam cu totii, ci doar un acoperis care sa ne fereasca de o eventuala ploaie, consider ca aceia care au reusit sa ramana pana la sfarsit merita toate laudele. Pacat, insa, ca o trupa precum Pain of Salvation a beneficiat nu doar de conditii meteo nefavorabile (pana si ei, care sunt suedezi, s-au plans de frig), ci si de un public atat de putin numeros. Din fericire, insa, cei din fata scenei s-au manifestat frumos, au cantat mult, suplinind astfel orice alte neajunsuri. Iar Pain of Salvation, pe care personal imi doream de multi ani sa-i vad, le-au dovedit si romanilor ca stiu sa faca muzica nu doar pe CD, ci si live, aratandu-ne un spectacol pe care sa-l tinem minte. Oamenii din trupa asta nu doar canta foarte bine live, dar mai au si o prezenta scenica potrivita cu muzica lor speciala, iar vocalistul Daniel Gildenlöw stie nu doar sa interpreteze aproape ca un actor ceea ce canta, ci stie si ce sa spuna si cum sa spuna intre piese pentru a-si aduce fanii aproape.

Daca ii priveai pe cei din public, nu aveai cum sa nu le observi zambetele datorate bucuriei de a-si vedea live idolii si dedicarea cu care cantau “Softly She Cries”, “People Passing By” sau senzationalele “Kingdom of Loss” si “Ashes”. Sigur ca toti avem preferintele noastre, fiecare ar fi vrut sa auda si piese care nu s-au cantat, insa cred ca in mare cei prezenti la intalnirea cu Pain of Salvation au plecat multumiti de show.Pana la Pain of Salvation, insa, pe scena mai urcasera Goodbye to Gravity, o trupa de metal tanara, dar deja legata, care a incercat sa ne incalzeasca prin verva bassistului Alex Pascu (ex-Thunderstorm) si prin vocea decisa a lui Andrei Galut (castigatorul Megastar din 2008), White Walls, o formatie tot tanara si ea, din Constanta, despre care auzisem numai lucruri bune si care intr-adevar canta un progressive metal de calitate, precum si Von Hertzen Brothers, o trupa de prog-hard din Finlanda, cu o prestatie apreciata de spectatorii adunati la Arene pe 9 octombrie.

[album: https://www.4arte.ro/wp-content/plugins/dm-albums/dm-albums.php?currdir=/wp-content/uploads/dm-albums/Pain of Salvation/]

Share

One thought on “Cum a fost la Romanian Rock Meeting

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *