Castigatorul premiului Pulitzer 2011, publicat la Editura ALL

Siddhartha Mukherjee a primit in 2011 prestigiosul premiu Pulitzer la categoria Non-fictiune, pentru volumul “Imparatul tuturor bolilor. O biografie a cancerului” (“The Emperor of All Maladies: A Biography of Cancer”). In Romania, cartea a fost tradusa si a aparut la Editura ALL, parte a Grupului Editorial ALL.

“Imparatul tuturor bolilor” este o biografie a cancerului – exceptionala si profund umana – de la primele sale atestari documentare cu mii de ani in urma pana la bataliile eroice ale secolului XX, menite sa-l trateze, sa-l stapaneasca si sa-l cucereasca printr-o noua si deplina intelegere a esentei sale.

Medic, cercetator si scriitor multiplu premiat, Siddhartha Mukherjee studiaza cancerul cu precizia specialistului in biologie celulara, prin perspectiva istoricului si cu pasiunea biografului. Rezultatul este o cronica elocventa si uimitor de lucida a unei maladii care face victime de mai bine de 5 000 de ani. Siddhartha Mukherjee este specialist in oncologie medicala si cercetator. Este profesor la Universitatea Columbia si face parte din personalul Centrului medical al Universitatii Columbia. A studiat si absolvit medicina la Universitatea Stanford, la Universitatea Oxford si la Facultatea de Medicina de la Harvard.

Premiul Pulitzer se acorda anual pentru lucrari de jurnalism, literatura, muzica, poezie, teatru si istorie.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.