Dezbatere literara: “Vointa si norocul” de Carlos Fuentes

Curtea Veche Publishing si Institutul Cervantes, alaturi de Ambasada Spaniei in Romania, va invita luni, 17 octombrie, de la ora 19.00, la Ceainaria Carturesti (Str. Arthur Verona, nr. 13-15, parter) la o dezbatere in jurul volumului “Vointa si norocul” de Carlos Fuentes.

“Vointa si norocul” este prezentarea postmoderna a unei povesti clasice de prietenie si tradare intre doi barbati, petrecuta pe fundalul unui Ciudad de México actual si cat se poate de colorat. Iulia Popovici, moderatorul intalnirii, ii va provoca la discutie pe Horia Barna (traducatorul cartii), Marius Ghilezan (scriitor si jurnalist cultural) si Stefania Nalbant (Curtea Veche Publishing).

Volumul “Vointa si norocul” de Carlos Fuentes face parte dintr-o campanie ampla de promovare a literaturii contemporane de limba spaniola, desfasurata de Curtea Veche Publishing cu sprijinul Ambasadei Spaniei in Romania.

Campania se desfasoara in luna octombrie si in prima parte a lunii noiembrie si incearca, prin sloganul Literatura contemporana urmeaza calea clasica: scrie acum, apoi asteapta, sa aduca dorinta de a (re)descoperi literatura contemporana de limba spaniola. Alaturi de volumul “Vointa si norocul” de Carlos Fuentes, in cadrul campaniei sunt promovate si volumele altor trei cunoscuti scriitori contemporani: “Creionul tamplarului” de Manuel Rivas (dezbatere 31 octombrie), “Cazuti din cer” de Ray Loriga (7 noiembrie) si “Nimfa nestatornica” de Guillermo Cabrera Infante (14 noiembrie).

“Lunea de carte spaniola” este un ciclu de mese rotunde ce pun in centru literatura de limba spaniola in traducere romaneasca. Seria de evenimente a fost inceputa de Institutul Cervantes din Bucuresti in urma cu mai multi ani si este reluata in aceasta toamna dupa o perioada de pauza.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *