Tangourile lui Piazzolla vor rasuna in Sala ArCuB

ArCuB si Institutul Cervantes din Bucuresti va invita la concertul “Anivertango” cu Nuevo Tango Quintet, joi 3 noiembrie si vineri, 4 noiembrie, ora 20.00, la Sala ArCuB din capitala.

Nuevo Tango Quintet il readuce pe Astor Piazzolla pe scena. La 90 de ani de la nasterea celui mai apreciat compozitor argentinian, spectacolul Anivertango propune o intalnire cu cateva dintre piesele definitorii ale lui Piazzolla, invitand la o intelegere profunda a sensurilor autentice propuse de genul nuevo tango. Comemorarea coincide cu aniversarea a 130 de ani de relatii diplomatice intre Argentina si Romania si 80 de ani de la deschiderea primelor reprezentante.

Cele doua reprezentatii de la Bucuresti fac parte din turneul national al Nuevo Tango Quintet, programat in perioada 13 octombrie – 30 noiembrie, care cuprinde concerte intr-o serie de orase din Romania: Arad, Baia Mare, Cluj, Hunedoara, Iasi, Lugoj, Oradea, Odorheiu Secuiesc, Sibiu, Targu Mures si Timisoara.

“Anivertango” aduce pe scena cinci maestri instrumentisti – respectand, astfel, formula muzicala favorita a lui Piazzolla, cvintetul – artisti ce provin din campuri muzicale la fel de eclectice precum sunetul distinctiv al compozitorului argentinian: muzica clasica, folclor si jazz.
Alin Stoianovici – bandoneon, Sascha Bota – vioara, Roxana-Yvonne Cosereanu – pian, Ionut Dorobantu – chitara, Johnny Bota – contrabas sunt cei ce aseaza tangoul lui Piazzolla pe locul care i se cuvine – cu un pas mai aproape de muzica clasica, cu unul mai aproape de jazz.

Avand in vedere inalta calitate a concertului, toate reprezentantiile se desfasoara sub egida Ambasadei Argentinei in Romania.

Din program:
Verano Porteño, Otoño Porteño, Fugata, Invierno Porteño, Primavera, Revirado, Milonga del Ángel, La muerte del Ángel, Resurrección del Ángel, Libertango, Romance del diablo, Escualo, Oblivion, Concierto para Quinteto, Adios Nonino

Biletele pot fi achizitionate la pretul de 35.00 lei (Categoria I), 26.50 lei (Categoria II) si 15.90 lei (reducere la Categoria II – numai pentru elevi, studenti, pensionari pe baza prezentarii legitimatiei sau talonului de pensie) de la Casa de Bilete ArCuB (Sala Batiste nr. 14).Program:
Luni, miercuri, vineri – 12.00 – 20.00
Marti, joi – 10.00 – 16.00

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.