A doua editie a Cinematecii TIFF incepe proiectiile in 27 octombrie

Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc (APFR) continua campania de re-atragere a publicului roman catre cinema, organizand in perioada 27 octombrie – 22 decembrie, la Cluj si Sibiu, cea de-a doua editie a Cinematecii TIFF.

In fiecare joi seara, de la ora 20.00, la Cinema Victoria din Cluj-Napoca vor fi proiectate unele din cele mai importante productii prezentate la editia 2011 a TIFF. Documentare incendiare, drame tulburatoare, comedii fascinante fac parte din selectia Cinematecii, iar organizatorii spera ca prin aceasta initiativa, sa aduca cinematografia in atentia unui public din ce in ce mai numeros.

Pe de alta parte, cinefilii sibieni vor avea parte de surprize cinematografice speciale, pregatite de echipa TIFF. Astfel, incepand cu 27 octombrie, o data la doua saptamani, in ziua de joi, de la ora 20.00, la Libraria Humanitas din Sibiu vor fi proiectate filme apreciate in anii trecuti la festival.

Deschiderea Cinematecii TIFF va avea loc simultan in ambele orase, joi, 27 octombrie, prin proiectia filmului ce a inchis cea de-a 10-a editie TIFF: “Life in a Day/ O zi din viat”a, in regia lui Kevin MacDonald.
Filmul este o idee care s-a nascut din colaborarea unica dintre compania Scott Free UK detinuta de Ridley Scott, YouTube si LG electronics. Productia este un lungmetraj realizat de public, filmat intr-o singura zi, 24 iulie 2010, care a adus laolalta comunitatea mondiala pentru a imortaliza un moment din vietile lor. Lumea a raspuns trimitand 88.000 de clipuri video pe YouTube, ajungand la peste 4.500 de ore de film, puternice si emotionante, cu contributii provenind din Australia pana in Zambia, din inima metropolelor agitate pana la cele mai indepartate si izolate colturi ale lumii.

Biletul de intrare la proiectii este de 5 lei.

Pentru mai multe informatii despre programul Cinematecii, accesati pagina de Facebook: http://www.facebook.com/CinematecaTIFF.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.