Lansare complexa “Dragostea incurca, dragostea descurca”

Editura Cununi de stele si librariile Carturesti va invita marti, 25 octombrie, ora 18.00, la evenimentul de lansare a cartii “Dragostea incurca, dragostea descurca”, de Rabindranath Tagore, in traducerea Amitei Bhose. Evenimentul va avea loc la sediul din str. Arthur Verona, nr. 13-15.

“Dragostea incurca, dragostea descurca”, piesa de teatru in patru acte, scrisa in 1982, este o comedie sociala, abordand relatiile de familie din India sfarsitului de secol XIX. Actuala si astazi, confrunta traditia cu conceptiile moderne. Actiunile se petrec in Calcutta, dialogurile sunt pline de rafinament si umor iar incurcaturile in care se afla personajele principale si care sunt create de ei insisi provoaca rasul. Poezie, personaje poetice, maxime, sensibilitate, prejudecati persiflate cu ironie, quiproquo-uri, noblete, toate acestea fac din “Dragostea…” una cele mai interesante si longevive comedii din repertoriul teatrelor din Bengal, jucandu-se din anii 1930 pana in prezent, montata pentru intaia oara in regia autorului.

In Romania a fost pusa in scena in 1981, la Casa Universitarilor, in regia si interpretarea studentilor Amitei Bhose. A fost, totodata, prima reprezentatie de teatru indian din Romania.
In 2011, dupa 30 de ani…

Cu dragoste…
… va veti intalni cu personajele din piesa de teatru: Kamol, Thakurdasi, Nibaron – studentii-actori din reprezentatia din 1981 (Elena Andronache, Elena Mihai, Bogdan Minteanschi)…
…vor fi evocate personalitatile lui Tagore si a Amitei Bhose – Lelia Radulescu (Biblioteca „Ioan Slavici”), Carmen Musat-Coman (editura Cununi de stele) si cine va mai voi…
…veti asculta un fragment din piesa inregistrata in urma cu 30 de ani…
…si veti reveni in prezent, prin lectura Ancai Florea si a lui Catalin Rosioru (jurnalisti Realitatea FM)…
Eugenia Deaconu (solista in piesa jucata in 1981) va interpreta cantece compuse de Tagore …
Centrul de Arta Euterpe va oferi o reprezentatie de dans clasic indian pe muzica lui Tagore – coregrafie Carmen Cotovanu Pesantez.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.