“Ipu – Convicted to Live” intra in postproductie

Dupa sase saptamani la Sighisoara si Bucuresti, filmarile pentru “Ipu – Convicted to Live” (titlu provizoriu) au luat sfarsit in noaptea de luni spre marti (24-25 octombrie), cu o scena de razboi al carei protagonist a fost Bogdan Iancu, anunta un comunicat Family Film.

Gérard Depardieu, Harvey Keitel si Laura Morante au plecat din Capitala la sfarsitul saptamanii trecute. Incantat de zilele petrecute in tara in care s-a nascut mama sa, actorul american si-a propus sa revina in Romania si la lansarea filmului, anul viitor, impreuna cu Depardieu. Se preconizeaza ca filmul va fi gata in martie 2012.

“Noapte in plin bombardament din 1944 – in noaptea de luni spre marti s-au turnat ultimele scene pentru filmul «Ipu». Impropriu spus, deoarece mai urmeaza sa filmam o scena importanta, scena de deschidere a filmului, pe zapada, cu Depardieu si Bogdan Iancu, atunci cand va da prima ninsoare”, explica regizorul Bogdan Dreyer (foto: Alex Gelehrter).


“Ipu – Convicted to Live” este o adaptare dupa nuvela “Moartea lui Ipu”, de Titus Popovici. Scenariul este semnat de Anusavan Salamanian si Bogdan Dreyer, iar dialogurile sunt in limba engleza.


Directorul de imagine al filmului este Richard Van Oosterhout, membru al Netherlands Society of Cinematographers si al Academiei Europene de Film. Scenografia este semnata de Calin Papura, iar costumele – de Nathalie Leborgne. Muzica va fi compusa de muzicianul belgian Joris Van Den Hauwe.


Filmul este produs de Family Film (Romania) si co-produs de Minds Meet BVBA (Belgia). Vanzarile internationale vor fi asigurate de Shoreline Entertainment.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.