“Superman, Spiderman sau Batman” a fost premiat la Valladolid

Scurtmetrajul “Superman, Spiderman sau Batman”, in regia lui Tudor Giurgiu, a castigat pe 29 octombrie premiul pentru cel mai bun scurtmetraj european la cea de-a 56-a editie a Festivalului International de Film de la Valladolid (22 – 29 octombrie), anunta un comunicat APFR.

Premiul consta in 2.000 de euro si in nominalizarea filmului intre cele 15 scurtmetraje care vor concura la Premiile Academiei Europene de Film 2012. Astfel, Superman, Spiderman sau Batman este primul film romanesc ce concureaza pentru Oscarul european, care se va decerna pe 1 decembrie 2012 in Malta.

Cele 15 nominalizari la Premiile Academiei Eurpene de Film sunt scurtmetrajele castigatoare (in perioada octombrie 2011 – septembrie 2012) ale celor mai importante festivaluri de profil din Europa, cum ar fi Ghent, Cork, Rotterdam, Berlin, Cracovia, Vila do Conde, Bristol, etc.

Infiintat in 1956, Festivalul International de Film de la Valladolid este unul din cele mai vechi si prestigioase din Europa, fiind apreciat pentru calitatea si tinuta programului de filme, precum si pentru descoperirea multor talente.

In 2011, in competitia de scurtmetraje au concurat 12 filme, alese din peste 400 de scurtmetraje inscrise. Juriul a fost format din producatorul Saad Chraibi (Maroc), Kirill Razlogov, directorul Festivalului de Film de la Moscova, actrita suedeza Gorel Crona, regizoarea indiana Sangeeta Datta si producatoarea spaniola Luisa Matienzo.

Filmul va mai putea fi vazut la cea de-a 52-a editie a Festivalului International de Film de la Salonic, in sectiunea Balkan Survey, dar si la Festivalul de Film Romanesc de la Londra.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.