O saptamana pana la concertul Duke Ellington Orchestra in Romania

Celebrul big-band Duke Ellington Orchestra revine in Romania intr-un concert special la Sala Palatului din Capitala, pe 10 noiembrie, cu doua ore de jazz pur. Concertul prezentat de Events incepe de la ora 20.30, iar accesul este permis de la ora 19.30.

Cand spui Duke Ellington Orchestra, vorbesti de o intreaga istorie a jazzului. Cei 16 muzicieni de exceptie care o compun si-au asumat misiunea de a duce mai departe mostenirea marelui Duke. Compozitor prolific, Ellington a creat peste doua mii de piese, inclusiv celebrele “Take the A-Train” si “It Don’t mean a Thing (If It Ain’t Got That Swing)”. Swing-ul, ce a redefinit stilul de jazz al anilor ‘30, a coincis ca nastere cu aparitia marilor orchestre (Big Bands), in frunte cu cea a clarinetistului Benny Goodman, “The King of Jazz”. El a inclus in orchestra sa si muzicanti de culoare, trecand peste segregatia rasiala.

Desi Duke Ellington Orchestra de azi se intoarce cu reprezentatia sa la originile jazzului classic, diversitatea pieseler interpretate este incredibila, fascinanta, o intalnire a contrastelor. Pentru concertul de la Bucuresti, orchestra va canta sub bagheta dirijorului si pianistului Tommy James.

Biletele, la preturi de 100, 140 si 180 lei pot fi achizitionate prin reteaua Eventim din magazinele Germanos, Orange, Vodafone, librariile Carturesti si Humanitas si prin intermediul site-ului www.eventim.ro.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *