Scurtmetrajul „Asteptand zorile”, scris si regizat de Mihai Sofronea a fost desemnat pe 5 noiembrie castigatorul sectiunii de scurtmetraj a Festivalului de Film de la Cottbus, Germania.

Juriul, compus din Jan Harlan (producatorul executiv al lui Stanley Kubrik), Pavel Jech (decanul prestigioasei FAMU Praga) si Irina Potapenko (actrita), a decernat premiul pentru cel mai bun scurt metraj filmului „Asteptand zorile”, in regia lui Mihai Sofronea, apreciind indeosebi mijloacele simple, dar riguros folosite pentru a surprinde esenta unei povesti de dragoste si de ruptura.

Ana (Elena Popa) il iubeste pe Radu Adrian Vancica), dar s-a indragostit de altcineva. Radu este lovit ca de fulger. Oare (cum) vor iesi din acest impas?

In discursul rostit pe scena Festivalului, regizorul a tinut sa multumeasca intregii echipe, fara de care acest film independent nu ar fi putut exista.„… Acest premiu ma bucura mult, pentru ca demonstreaza inca o data ca mai importanta decat bugetul este povestea, si mai importanta decat povestea este emotia pe care filmul o poate transmite.”, a mai adaugat Mihai Sofronea.

„Asteptand Zorile” este o productie independenta Danubius Film, in parteneriat cu Animotion Production, Videolink, Panalight si MLK Sound Production. Producatori: Adina Dulcu, Cosmin Ionescu si Mihai Sofronea; producator executiv: Adrian Smarandache.