Dezbatere Curtea Veche: “Nimfa nestatornica” de Guillermo Cabrera Infante

Curtea Veche Publishing si Institutul Cervantes va invita luni, 14 noiembrie, de la ora 18.00, la Ceainaria Carturesti (Str. Arthur Verona, nr. 13-15, parter) la dezbaterea volumului “Nimfa nestatornica” de Guillermo Cabrera Infante, aparut in traducerea Lilianei Plesa Iacob.

Dezbaterea va fi moderata de Iulia Popovici si ii va avea ca invitati pe Stefania Nalbant, Liliana Plesa Iacob, Simona Sora, Ema Stere. Acest eveniment face parte din seria “Lunii de carte de limba spaniola” initiata de Institutul Cervantes.

“Nimfa nestatornica” arata clar toate aspectele stilului vesnic surprinzatorului Cabrera Infante: jocuri de cuvinte care il fascinau atat de mult pe neobositul explorator al limbii, referinte cinematografice si literare, gust pentru expresii populare si acel simt personal si rafinat al umorului ce inunda fiecare dintre paginile cartii.
Volumul este publicat dupa moartea scriitorului din 2005, descoperit fiind de sotia sa, Miriam Cabrera Infante. Pe fundalul Havanei exotice se desfasoara o poveste de dragoste controversata intre narator, un jurnalist si scriitor cu inalte pretentii intelectuale si o pustoaica de saisprezece ani, blonda, naiva si extrem de atragatoare. El este insurat, dar nefericit, ea este orfana si nefericita. El cauta pasiune, erotism, ea cauta ocrotire si stabilitate. El are aspiratii intelectuale inalte, ea cauta viata simpla.

“Nimfa nestatornica” de Guillermo Cabrera Infante face parte dintr-o campanie ampla de promovare a literaturii contemporane de limba spaniola, desfasurata de Curtea Veche Publishing cu sprijinul Ambasadei Spaniei in Romania.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *