“Solar”, cel mai recent roman al lui Ian McEwan, a aparut la Polirom

Editia in limba romana a celui mai recent roman al lui Ian McEwan: “Solar” a aparut la Polirom, in traducerea Anei-Maria Lisman.


Cartea, disponibila in editie print si eBOOK, spune povestea lui Michael Beard, un fizician premiat cu Nobel, care in ultimii douazeci de ani a trait de pe urma reputatiei sale. Tine prelegeri peste tot in lume la preturi costisitoare, isi imprumuta numele si titlul diverselor institute de stiinta si conduce o initiativa a guvernului de a rezolva problema incalzirii globale. Un afemeiat fara scrupule, Beard se confrunta cu destramarea celei de-a cincea casnicii. Numai ca de data asta, sotia este cea care are o relatie extraconjugala, iar el este inca indragostit de ea. Cand cele doua lumi ale personajului, cea profesionala si cea amoroasa, ajung sa se ciocneasca, apare la orizont o oportunitate care l-ar putea extrage din marasmul marital, salvandu-i cariera, dar si lumea de la dezastrul mediului incunjurator.

“Cand citesti Solar ai senzatia ca esti ferecat intr-o camera, iar tot ceea ce auzi sunt reverberatiile unui singur sunet – scrasnetul neputincios al unui barbat gras, aflat in pragul batranetii, care-ti devoreaza propria fiinta.” (The Observer)

“Solar pare sa dezvolte, cu toata ironia, un punct de vedere simplu: planeta trebuie salvata, chiar daca unele dintre fiintele care o locuiesc sunt pur si simplu ingrozitoare.” (Entertainment Weekly)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.