La ideea Ioanei Dinescu, psiholog si autor de haiku (Clubul Roman de Haiku), Comunitatefoto.ro si Asociatia „Bucurestiul Meu Drag” lanseaza o provocare unica, pe cat de dificila, pe atat de spectaculoasa: Orasul in haiku-uri ilustrate!

Ce aveti de facut? Alegeti unul dintre cele 137 de haiku-uri, scrise pe tema orasului de comunitatea autorilor de haiku din Romania, ilustrati-le intr-o creatie foto cat mai reusita inscrieti-va in competitie pe site-ul www.comunitatefoto.ro pana pe 9 decembrie. La final va asteapta o expozitie foto si posibilitatea ilustrarii propriilor portofolii in albume foto create prin solutii profesioniste oferite de sponsorul oficial al acestei editii: DAVO print and finishing solutions.

„Am initiat acest proiect din dorinta de a asocia haiku-urilor cu tematica urbana o fotografie care sa creeze, impreuna cu versurile, un nou „tot unitar”, o noua alcatuire artistica, diferita oarecum si de haiku-ul initial, dar si de fotografia luata separat.” (Ioana Dinescu)

Concursul „Foto-haiku: Orasul” se va desfasura astfel:

pana pe 9 decembrie 2011 – inscrierea* participantilor pe site-ul www.comunitatefoto.ro, cu o singura fotografie, care sa ilustreze un haiku ales. In descrierea fotografiei trebuie copiat haiku-ul ales;
10 – 19 decembrie 2011 – dupa o preselectie initiala, jurizarea creatiilor inscrise (90% votul juriului de specialitate; 10% votul publicului);
21 decembrie 2011 – anuntarea castigatorilor.
*inscrierea este conditionata de inregistrarea gratuita, in prealabil, ca membru al comunitatii.

Fiind o tema dificila, fotografiile inscrise in competitie vor fi apreciate de un juriu format atat din fotografi profesionisti, cat si din autori haiku si pasionati de foto-haiku: Ioana Dinescu, Bogdan Panait, Lucian Muntean, Flori Jianu si Marius Iancu.

Cele mai reusite fotografii vor fi rasplatite astfel:

Autorii celor mai bune 3 creatii vor beneficia de transpunerea portofoliilor foto personale in albume foto create prin solutii profesioniste, oferite de sponsorul concursului – firma DAVO.
Cele mai reusite 35 de creatii foto vor fi expuse public in cadrul unei expozitii realizate in ianuarie 2012.