Nikita Mihalkov vine la “Intalnirea de vineri seara”

In fiecare vineri, de la ora 22.10, sunteti invitatii lui Radu F. Alexandru la o intalnire speciala cu filmele recomandate de TVR Cultural.

Alaturi de gazda emisiunii “Intalnirea de vineri seara” se vor afla regizori celebri si actori consacrati adusi in fata voastra prin intermediul filmelor straine si romanesti premiate la cele mai prestigioase festivaluri din lume.

Pentru seara de vineri 25 noiembrie vi se propune o intalnire cu drama “Piesa neterminata pentru pianina mecanica” din 1978, in regia lui Nikita Mihalkov.

Ecranizare a piesei “Platonov” de Cehov, filmul ii are in distributie pr Aleksandr Kaleaghin, Elena Solovei, Iuri Bogatiriov, Evghenia Glusenko

Intr-o zi de vara, Anna Petrovna Voiniteva, vaduva de general, primeste oaspeti la mosia sa, intr-una din guberniile din Sud. Printre invitati se numara fiul vitreg al gazdei si sotia acestuia, Sofia Egorovna, dar si Mihail Vasilievici Platonov, invatatorul satului. Acesta recunoaste in Sofia o fosta mare iubire din tinerete. Intalnirea e cu atat mai dureroasa, cu cat abia acum isi da seama Platonov cat de mult a decazut, iar sentimentul ratarii are asupra sa efecte devastatoare.

Filmul a obtinut Marele premiu Scoica de Aur la Festivalul International al Filmului de la San Sebastian in 1977 si Premiul Special David di Donatello in 1978.

Share

2 thoughts on “Nikita Mihalkov vine la “Intalnirea de vineri seara”

  1. mi-as dori sa revad si “FATA FARA ZESTRE”!! in care joaca si NIKITA MIHALKOV…REGIZORUL NU-L STIU!!!!
    pentru filmele de vineri seara…, un multumesc…..din suflet!!!!

  2. Mutumim pentru Nikita Mihalkov si pentru barbierul din Siberia care putea sa-si intrebe iubita care i se oferea: “Nu ma iubesti?”. Va mai fi posibila o astfel de intrebare in lumea aceasta care ne invata cu obstinatie sa nu mai tesem nici o iubire?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.