TVR Cultural difuzeaza duminica, 27 noiembrie, de la ora 18.15, un nou episod din seria dedicata Campaniei Premiile TVR Cultural. Documentarul intitulat „Teatru – Vérité” este povestea lui Paul si a Anei, doi tineri actori care au acceptat sa participe la un experiment teatral inedit intr-un sat din Delta Dunarii.

Ana Pepine si Paul Cimpoieru sunt actori ai Companiei de teatru „Dan Puric”, sunt tineri, indragostiti de meseria lor si deja multipremiati in tara si strainatate. Ana si Paul au devenit parte a unui experiment de teatru inedit si eroii unuia dintre documentarele din cadrul Campaniei Premiile TVR Cultural. „Teatru – Vérité” este un film despre oameni si povestile lor, fie ca sunt actori, pescari sau femei dedicate familiilor lor.


„Ce-ar fi daca am merge undeva in Romania, intr-un sat izolat unde oamenii nu au vazut niciodata teatru? Dar exista oare un astfel de loc? Unde e el? Cum sa il gasesc? Se poate face teatru oriunde? Este intr-adevar teatrul un mod prin care oamenii pot sa isi vada propriile trairi, spaime, fericiri intruchipate pe scena? Dar vor fi de acord Paul si Ana sa participle la experimentul meu teatral? Intrebarile ma luau cu asalt si mai, mai ca ideea mi se parea imposibil de realizat. Dar cand le-am propus celor doi actori povestea asta, ei au acceptat neconditionat. Asa am ajuns la Caraorman, un sat in extrema sudica a Romaniei, in Delta, intr-un loc izolat de ape. Un loc unde nu vin turisti, unde oamenii sunt extraordinar de primitori si unde putem vedea urmele comunismului inca foarte bine conturate.”, povesteste Ruxandra Tuchel, realizatorul documentarului.

„Teatru – Vérité” este un film de Ruxandra Tuchel si Silviu Andrei (director de imagine). Episodul 9 din cadrul Campaniei Premiile TVR Cultural va putea fi votat dupa vizionare, trimitand SMS cu cifra „9” la numarul de telefon 1269.