S-a lansat “Sanctus” de Simon Toyne, iar All a implinit 20 de ani

Dupa ce in urma cu ceva vreme v-am facut cunostinta cu autorul britanic Simon Toyne prin intermediul unui interviu, iar ulterior v-am spus aici de ce mi-a placut primul sau roman, “Sanctus”, pe 24 noiembrie a venit momentul sa il cunosc personal la evenimentul de lansare a romanului mentionat, care a avut loc in Magazinul Cocor.

Am avut astfel ocazia sa aflu ca, pe langa faptul ca e un scriitor daruit cu talent, Simon Toyne este si o persoana foarte energica – de-a lungul zilei fusese la patru interviuri si emisiuni tv si inca nu obosise – si deschisa discutiilor cu cititorii, petrecand cateva minute cu fiecare persoana venita la evenimentul de lansare, semnand carti si lasandu-se fotografiat.

In timpul lansarii, scriitorul a povestit – probabil pentru cel putin a cincea oara pe ziua respectiva 🙂 – despre cum si-a dat demisia pentru a scrie o carte, in urma unui impuls venit odata cu apropierea de varsta “critica” de 40 de ani, despre ideile pe care le-a avut si care s-au schimbat pe parcurs, despre munca la roman si faptul ca dupa ce a stat inchis intre patru pereti pentru a scrie acum e incantat sa calatoreasca prin lume (“Sanctus” a fost tradus in peste 25 de limbi) si sa primeasca feedback-uri de la cititori. Pentru ca a fost nevoit sa lase deoparte o serie de idei care ii venisera pentru roman, dupa ce l-a terminat s-a apucat si a scris inca unul, volumul al doilea a ceea ce urma sa devina o trilogie, al treilea roman urmand sa inceapa a fi scris in luna decembrie a acestui an.

Prezent si el la eveniment, Andrei Gheorghe – ambasador de brand Editura ALL, a marturist ca se bucura ca Romania a devenit o tara suficient de “importanta” pentru a primi vizita unor autori buni din strainatate, desi, fiind la prima carte, despre Simon Toyne nu se poate spune ca este un autor care sa aiba deocamdata un succes comercial. Ceea ce inseamna ca Editura All, la care a aparut romanul, a facut un pariu publicandu-l, dar pariul va fi castigat pentru ca “Sanctus” este o carte vie si interesanta care va placea publicului.

Lansarea a fost urmata la Hotelul Intercontinental de petrecerea de 20 de ani a Editurii All, la care au fost prezenti atat cei care au pus pe picioare aceasta editura si cei care o fac sa functioneze zi de zi, cat si diversi clienti si colaboratori, printre care cu onoare ne numaram si noi. Multumim astfel editurii atat pentru invitatia la aniversare, cat si pentru buna colaborare de pana acum si speram ca si de acum inainte. 🙂 La petrecere au fost prezenti, printre altii, Mihail Penescu, fondatorul editurii, Alteta Sa Regala Principele Radu si scriitorul Bujor Nedelcovici.

Nu uitati, Editura All poate fi gasita in aceste zile la Targul International Gaudeamus, iar Simon Toyne va fi si el prezent la standul editurii sambata, 26 noiembrie, in intervalul orar 11.00 – 15.00, cand va asteapta sa povestiti despre “Sanctus” si sa va dea autografe.

[album: https://www.4arte.ro/wp-content/plugins/dm-albums/dm-albums.php?currdir=/wp-content/uploads/dm-albums/Lansare Sanctus/]

Share

2 thoughts on “S-a lansat “Sanctus” de Simon Toyne, iar All a implinit 20 de ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.