Documentar dedicat Festivalului de Teatru de la Sibiu la TVR Cultural

TVR Cultural difuzeaza pe 3 decembrie, de la ora 16.15, prima parte a documentarului dedicat editiei din acest an a Festivalului International de Teatru de la Sibiu. In cele doua episoade pe care realizatoarea Sanda Visan le-a dedicat acestui eveniment vor fi prezentate momente inedite surprinse in cele 10 zile-maraton ale festivalului.

Teatru, dans, spectacol stradal, muzica, circ… Peste 300 de evenimente, 18 ani de existenta, 10 zile de energie artistica si doua episoade ale unui documentar care concentreaza pentru telespectatori esenta acestui festival si carora le transmite imaginea Sibiului in sarbatoare. Telespectatorii vor putea urmari atat imagini din culisele festivalului, cat si momente importante din cadrul evenimentului: conferinte, lansari de carte, concerte, dar si momente puse in scena in spatii neconventionale. Nu lipsesc fragmente din reprezentatiile unor companii de renume din domeniul artelor spectacolului si interviuri realizate cu regizori romani si straini prezenti la cel mai important festival de artele spectacolului din Romania.

Sambata, 3 decembrie, in primului episod al documentarului, puteti urmari interviuri cu criticul de teatru George Banu, cu regizorul Eimuntas Nekrosius (Teatrul Meno Fortas) si cu regizorul Zoltán Balázs. Veti afla mai multe amanunte despre Ascanio Celestini (care semneaza spectacolul “Razboiul unui nebun”), despre compania lui Pal Frenak si despre Claire Cunningham, o artista care danseaza pe carje pe propriile coregrafii, si despre un regizor care propune o piesa in care actorii adopta pozitii corporale dificile.

In cel de-al doilea episod, difuzat de TVR Cultural in data de 10 decembrie, veti face cunostinta cu artisti din Montreal: trupa de circ modern “Anonimii celebri” si trupa de dans “Les Ballets Jazz de Montréal”, care a trecut de la baletul clasic la un stil care combina hip-hop-ul si dansul stradal. Documentarul difuzat in 10 decembrie aduce in prim-plan si un spectacolul-fantezie semnat de Richard Demarcy, one-man-show-ul “Portretul lui Dorian Gray” al prestigiosului Burgtheater Wien, expozitia de scenografie George baron Löwendal, dar si ineditul unei trupe din Israel, ai carei creatori – Inbal Pinto & Avshalom Pollak – imbina elemente de circ, pantomima, dans si film mut in trei spectacole interesante. Urmariti un interviu cu directorul artistic al trupei “Les Ballets Jazz de Montréal”, Louis Robitaille, dar si cu alte personalitati ale lumii culturale nationale si internationale care au vizitat Sibiul cu ocazia acestui festival.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *