Woody Allen este regizorul lunii decembrie la MGM

In luna decembrie, programul Close Up de la MGM Channel il omagiaza pe Woody Allen. Poate cel mai celebru cineast newyorkez, Allen a regizat o lista impresionanta de filme, variind de la tragedii la comedii. Woody Allen este un talent de exceptie in lumea filmului, cunoscut atat pentru scenariu si regie, cat si pentru faptul ca joaca in aproape toate filmele sale.


Regizorul s-a nascut in 1935, cu numele de Allen Stewart Konigsberg, intr-o familie de evrei. Pentru a castiga primii bani s-a apucat sa scrie bancuri, pe care le-a vandut ziarelor. Dupa ce a studiat cinematografie si comunicare la Universitatea din New York, a lucrat ca scriitor si comic stand-up, inainte sa se apuce de regie.

Allen este cunoscut pentru viteza cu care lucreaza si pentru numarul foarte mare de filme realizate. De-a lungul intregii sale cariere si pana in prezent, acesta a regizat si a jucat in peste 40 de filme si a scris inca si mai multe scenarii.

MGM va propune sa-l urmariti pe 18 decembrie, de la ora 20.00, in comedia din 1972 “Tot ceea ce ati vrut sa stiti despre sex, dar nu ati avut curaj sa intrebati”. Filmul este alcatuit din sapte episoade, care trateaza subiecte serioase legate de dragoste, sex si relatii in cheie satirica. Alaturi de Woody Allen, care interpreteaza patru personaje, mai apar Burt Reynolds, Gene Wilder, John Carradine si Tony Randall.

Tot pe pe 18 decembrie, dar de la ora 21.50, il puteti vedea pe Woody Allen in comedia SF “Adormitul”, unde joaca rolul lui Miles Monroe, un muzician de jazz din 1973, care a fost criogenat si readus la viata dupa 200 de ani. Savantii implicati in acest proces sunt membri ai unei miscari secrete, care incearca sa-l rastoarne de la putere pe dictatorul care a transformat America secolului XXII intr-un stat politienesc.

Un alt film regizat de Woody Allen“Alice” (comedie fantasy, SUA, 1990) – va fi difuzat pe 18 decembrie, de la ora 23.30. Mia Farrow e Alice, o casnica rasfatata din Manhattan care pare sa aiba totul: un sot bogat (William Hurt), doi copii si o casa frumoasa, plina de servitori. Alice este atrasa irezistibil de saxofonistul Joe (Joe Mantegna), insa e prea timida pentru a-l aborda. Cand este lovita de o durere de coloana, ea apeleaza la dr. Yang, un homeopat oriental care isi da seama ca problemele ei nu au legatura cu coloana, ci cu mintea si inima.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *