Pe 15 decembrie aflam cum se face de unii nu-si bat copii

„Cum s-a facut de nu mi-am batut copilul”, a treia carte din seria „Cum s-a facut…” de Carmen Musat-Coman, aparuta in aceasta toamna la Editura Cununi de stele, va fi lansata joi, 15 decembrie, ora 17.00, la Libraria Eminescu din capitala. Invitate sa vorbeasca despre acest volum vor fi jurnalistele Anca Florea si, cu voia voastra, subsemnata. 🙂

In loc de prefata, postfata si alte note, autoarea ne ia direct cu explicatiile despre carte: „Uite inca o desteapta care s-a apucat sa ne invete cum sa ne crestem copiii”, veti spune, iar eu o sa va contrazic. Unu: nu sunt deloc desteapta, ba as putea spune ca din contra (cateodata). Doi: de invatat nu va invat nimic si nici nu mi-am propus. Pentru ca tot ce gasiti in cartea aceasta stiti deja. Ati mai uitat, pe ici, pe colo, prin partile esentiale, si atunci sa-mi permiteti sa va reamintesc. O voi face insa cu blandete – sa intelegeti aici „ironie” – caci subiectul e delicat. N-o sa va dau sfaturi – nici nu sunt in masura –, caci iata, eu nici acum nu stiu prea bine cum sa procedez in cutare sau cutare situatie, n-o sa afirm, batandu-ma cu pumnul in piept, ca sunt mama perfecta si ca am copilul perfect. […] Ce pun eu aici pe hartie sunt ganduri. Despre relatiile parinte-copil, parinte-sistem educational (gradinita, scoala), parinte-parinte, copil-copil.”

Cartea este dedicata de autoare fiicei ei Ana, „nu pentru ca datorita ei am batut toate parcurile din Bucuresti, am trecut pragul gradinitelor si scolilor, dand nas in nas cu toate situatiile descrise, ci pentru ca datorita ei invat, in fiecare zi, sa fiu un parinte multumit.”

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.