Ce a realizat HBO in 2011 si ce pregateste pentru 2012

HBO Romania se apropie de finalul unui an bun, plin de noutati si reusite, in care premiile si aprecierile publicului au fost direct proportionale cu realizarile din 2011. Mai multe despre productiile originale HBO locale, productiile originale HBO internationale si premiile si nominalizarile pentru HBO aflati din comunicatul trimis de postul de televiziune.

Primul serialul original produs de HBO Central Europe in Romania, “In deriva”, s-a bucurat de reactii pozitive din partea publicului roman. La inceputul anului 2011 au fost difuzate in premiera ultimele episoade din primul sezon. Ca urmare a aprecierii publicului si criticii de specialitate, la inceputul anului viitor vor incepe filmarile pentru cel de-al doilea sezon al serialului.

O alta initiativa cu care HBO a continuat si in 2011 este productia documentarelor originale. Anul acesta, HBO a lansat doua noi documentare romanesti, “Doina Groparilor” (r. Pavel Cuzuioc) si “Vorbitor” (r. Radu Muntean si Alexandru Baciu). Filmele se adauga listei de sapte documentare produse pana in prezent de HBO in Romania.

In 2011, au avut premiera pe canalul HBO productii originale precum: “Imperiul din Atlantic City” (serial original HBO, premiat cu doua Globuri de Aur, pentru cel mai bun serial si pentru cel mai bun actor in rol principal), “Urzeala Tronurilor” (serial original HBO extrem de apreciat de publicul din tara si din afara, difuzat in Romania la numai o zi dupa premiera din Statele Unite), “True Blood”, sezonul IV (celebrul serial original HBO care a cucerit publicul inca de la primele episoade), alaturi de multe alte productii apreciate de telespectatori si de critica.

Serialul “In deriva” a primit votul publicului si a fost desemnat Cel mai bun serial romanesc la Gala Premiilor TV Mania in 2011.

Campania de promovare a serialului “In deriva” a castigat premiul international Creative Awards Program, la sectiunea Innovative Use Of Media, in cadrul Conventiei Internationale de Cablu (CTAM) desfasurata anul acesta in Malta. Aceeasi campanie a fost apreciata si in Romania si a primit premiul pentru campanie outdoor in cadrul Galei 10 ani de creativitate romaneasca, precum si un Gold Angel pentru campanie outdoor la Festivalui AdPrint 2011.

Documentarul original HBO, “The Shukar Collective Project” (r. Matei-Alexandru Mocanu), a fost nominalizat la Premiile Gopo 2011, la sectiunea Cel mai bun documentar.

“Lumea vazuta de Ion B.”, documentar original HBO, a continuat si anul acesta lunga lista a premiilor, inceputa in 2010, adaugandu-si in palmares premiul special al juriului la Cinequest FF, premiul pentru Cel mai bun film la Vera Film Festival, Finlanda, premiul pentru Cel mai bun documentar la Cape Winelands, Africa de Sud, premiul pentru Cel mai bun documentar la Doku Art, Bjelovar/Croatia.

HBO a continuat binecunoscutul Concurs National de Scenarii, aflat la a XI a editie si realizat in parteneriat cu APFR (Asociatia Pentru Promovarea Filmului Romanesc), organizatorul Festivalului International de Film Transilvania (TIFF). In concurs au fost inscrise peste 300 de scenarii. O parte dintre castigatorii editiilor anterioare ale concursului lansat de HBO Romania s-au afirmat in scurt timp nu numai la nivel national, ci si in afara, demonstrand seriozitatea si autenticitatea concursului.

Si in 2011, HBO a fost partenerul celor mai importante festivaluri din Romania: Festivalul International de Film Transilvania, Festivalul de film documentar Astra, Festivalul International de Film Independent ANONIMUL, Festivalul international de film studentesc CineMAiubit, Festivalul International de Film NexT.

Pe parcursul anului 2011, HBO s-a implicat activ in promovarea si sustinerea filmului romanesc, difuzand in premiera o serie de productii autohtone.

Tot in 2011, HBO a difuzat in premiera si exclusivitate un concert al unei trupe romanesti, Byron. Concertul a fost foarte bine primit de telespectatorii canalului HBO, dovada fiind reactiile publicului de pe site-urile de socializare.

In 2012, HBO va continua sa aduca in fata publicului nenumarate productii originale de calitate, blockbustere, cele mai noi filme si seriale premiate si evenimente speciale in exclusivitate.

In prima parte a anului urmator, o noua productie originala va avea premiera pe canalul HBO. Serialul “Norocul / Luck” il are ca protagonist pe celebrul Dustin Hoffman si va debuta la sfarsitul lunii ianuarie 2012. Sezonul al doilea din serialul “Imperiul din Atlantic City” revine la HBO tot in luna ianuarie, cand, pe langa productiile mentionate va avea premiera un nou serial marca HBO, “Iluminata Amy / Enlightened”. Acestea sunt doar cateva din surprizele pe care HBO le-a pregatit telespectorilor in prima parte a anului viitor.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *