Nicolas Cage este pentru “Justitie pe cont propriu” din 6 ianuarie

Thriller-ul “Justitie pe cont propriu/Seeking Justice” (SUA, 2011), in regia lui Roger Donaldson, distribuit de Ro Image 2000 si Prorom va avea premiera in Romania pe 6 ianuarie 2012. Scenariul le aprtine lui Robert Tannen si lui Todd Hickey, iar in distributie ii veti regasi pe Nicolas Cage si January Jones. Filmul este interzis persoanelor sub 15 ani.

Will Gerard (Nicolas Cage) e un profesor de engleza pasionat de meseria lui, fericit in casnicia lui cu Laura (January Jones), o muziciana de succes. Cei doi se bucura de viata lor linistita, cu concerte, barbeque in gradina casei si, mai ales, de pasiunea lui Will: partidele de sah cu directorul scolii (Harold Perrineau). Dar totul se schimba intr-o noapte, cand Laura e atacata violent pe drumul de intoarcere de la studioul unde avusese repetitii.
Batuta si violata, Laura e acum inconstienta in spital; in timp ce Will asteapta cu infrigurare orice semn de imbunatatire a situatiei ei, e abordat de un individ foarte prezentabil (Guy Pierce), care ii face oferta de a-si gasi dreptatea imediat, fara a mai trece prin chinurile si suferintele unui proces. Will trebuie sa decida pe loc, asa ca nu sta pe ganduri si accepta sa intre intr-o organizatie de justitiari pe cont propriu, ale caror actiuni sunt pe cat de periculoase, pe atat de infricosatoare…

In ceea ce priveste filmarile, orasul New Orleans joaca un rol pivotal in povestea filmului, nu numai datorita arhitecturii si a ambiantei sale unice, ci si a reputatiei ca acolo totul e invaluit in mister si oamenii fac lucrurile diferit; e un oras in care lucrurile nu sunt intotdeauna ceea ce par, ceea ce a fost perfect pentru intorsaturile povestii filmului. Cel care a trebuit sa arate adevarata fata a orasului a fost scenograful Dennis Washington: “E un oras cu un mix extraordinar de culturi, iar noi am vrut sa-l infatisam autentic, nu ca in brosurile turistice.”

Realitatea a interferat in mai multe scene ale filmului, de exemplu in aceea in care Will Gerard se strecoara in cladirea unui ziar prin centrul de ambalare. Pentru filmari, echipa de productie nu avea cum sa reconstruiasca un sediu de ziar aglomerat pentru doar trei zile de filmari, asa ca s-a filmat in sediul ziarului Times-Picayune. Directorul ziarului, Dan Shea, a spus: “E prima data cand permitem sa se filmeze la noi, dar cred ca a iesit totul grozav.”

Pentru ca nu putea fi evacuata incinta pentru numai trei ore de filmari, angajatii au fost instruiti, iar Nicolas Cage a fost filmat in timp ce acestia isi continuau activitatea normala. La fel s-a intamplat si cu sala de tipar, unde se mai folosesc inca masini vechi care fac un zgomot atat de mare, incat actorul si echipa au fost nevoiti sa poarte protectie pentru urechi. Totul a fost, asadar, real, mai putin numele ziarului, care a fost schimbat din Times-Picayune in New Orleans Post. Directorul a avut si el o aparitie in film, fiind un paznic care il alearga pe Cage prin labirintul de tevi si pasarele: “Cunosc pasarelele acelea ca-n palma, si m-am gandit ca e mai sigur daca joc eu, in loc sa las vreun angajat. A fost distractiv la inceput, dar la a noua sau a zecea dubla, nu ma mai distra asa de mult!“.

Orasele si salile in care veti putea vedea premiera sunt:

Bucuresti: CinemaPro, Grand Cinema Digiplex Baneasa, Hollywood Multiplex, The Light Cinema, Movieplex
Cinema City: Cotroceni, Sun Plaza, Arad, Bacau, Baia Mare, Braila, Cluj, Pitesti, Timisoara, Targu Mures
Cityplex: Constanta, Brasov, Tulcea
Odeon Cluj
Oradea: Lotus, Cortina

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *