Amplificati-va forta mentala!

Fie ca sunteti angajatori sau angajati, oameni de afaceri ocupati sau doar va place sa invatati lucruri noi, Bill Lucas va propune o viziune moderna despre invatare si folosirea ei pentru imbunatatirea performatelor, in cartea sa, “Amplificati-va forta mentala”, publicata recent de Meteor Press.

Expert in invatare, leadership si comunicare, coordonator al Campaign for Learning, Bill Lucas este totodata autorul sau co-autorul a peste douazeci de carti utile in educatie. Conceputa ca un impuls motivational si subintitulata “Invatati mai repede, lucrati mai inteligent”, lucrarea – cu titlul original “Power up your mind. Learn faster, work smarter” – tradusa si publicata la noi de Meteor Press, este un exercitiu pentru minte, dar si un model de invatare in sine. In centrul atentiei autorului si cititorului se afla procesul invatarii, creierul – ca motor al acestui proces – si mintea – nu echivalent al creierului, ci insumare a creierului cu personalitatea individului.

Consultantul britanic si-a structurat cartea in trei parti logice, fiecare continuand sugestiv indemnul din titlu referitor la dezvoltarea si exploatarea creierului in invatarea zilnica. Daca la inceput ne pregateste pentru invatare ajutandu-ne sa ne despachetam creierul si sa vedem cum functioneaza (“Pregatiti-va sa invatati: Coborarea sub suprafata”), ulterior da startul invatarii (“Porniti in cursa: Deveniti un elev competent“) pentru ca in final sa ajungem la punerea in practica a ceea ce am invatat despre invatare (“Duceti cursa pana la capat: Aplicati invatarea in practica”).

Asa cum ii sta bine unui profesor, Bill Lucas a gandit lucrarea ca pe un curs interactiv, adresandu-se direct publicului sau tinta – elevi de toate varstele – si accesorizand capitolele cu rezumate, intrebari recapitulative si teste care sa ajute la sedimentarea noilor notiuni. Astfel, sunt confirmate informatii deja cunoscute, dar si evidentiate altele noi, toate ajutandu-ne sa intelegem aplicabilitatea invatarii in mediile in care ne desfasuram activitatile. Este descrisa influenta pe care o au in viata personala sau in cea profesionala factori ca stresul, alimentatia, somnul, dar si trasaturi precum creativitatea, curiozitatea, flexibilitatea, memoria, echilibrul. Cartea dezvaluie, de asemenea, strategii pentru facilitarea procesului de invatare la serviciu, folosind ca argument scopurile acesteia: performanta, superioritatea, cunoasterea, motivarea, schimbarea.

Asadar, pentru ca “mintea e permanent in priza pentru a invata”, daca vreti aflati cum sa va dezvoltati creierul invatand, ce tip de inteligenta aveti, cum sa deveniti superiori profesional, trebuie doar sa consultati ghidul pentru amplificarea fortei mentale scris de Bill Lucas.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.