TVR Cultural incepe seria documentara “Am vrut sa fiu…”

Un comunicat TVR Cultural anunta difuzarea unei serii documentare dedicate personalitatilor care alcatuiesc Arhiva de Aur a Televiziunii Romane. Seria debuteaza cu documentarul “Am vrut sa fiu… actrita”, a carui prima parte poate fi urmarita duminica, 8 ianuarie, de la ora 15.45.

Luna ianuarie ii va aduce in prim-plan pe Liliana Tomescu si pe Constantin Codrescu, in doua documentare realizate de Silviu Jicman. Primul film al seriei este dedicat actritei Liliana Tomescu si va fi difuzat in doua parti, in zilele de 8 si 15 ianuarie (duminica), de la ora 15.45. Liliana Tomescu a parasit Romania in urma cu mai bine de trei decenii si si-a continuat cariera in Suedia, ca regizor si profesor de teatru. Intr-una dintre vizitele facute in tara, Liliana Tomescu a acceptat sa impartaseasca ganduri despre viata si despre cariera sa. Marturiile protagonistilor sunt completate de amintirile si de marturiile prietenilor si ale colaboratorilor acestora.

Sub genericul “Am vrut sa fiu… actor”, telespectatorii vor afla detalii din cariera actorului Constantin Codrescu (duminica, 22 ianuarie, ora 15.45), iar in ultima duminica a lunii ianuarie, de la ora 15.45, vor putea urmari un documentar-portret dedicat actorului Alexandru Repan (documentar semnat de Sanziana Milosoiu). Documentarul programat de TVR Cultural pentru duminica, 29 ianuarie, de la ora 15.45, pune in lumina detalii din viata unei personalitati cu peste 50 de ani de activitate artistica. Alexandru Repan a jucat nu numai pe scena teatrului romanesc, ci si pe scene din Paris si Stuttgart, a primit numeroase premii si a fost decorat cu Ordinul “Meritul Cultural in Grad de Cavaler”.

Share

2 thoughts on “TVR Cultural incepe seria documentara “Am vrut sa fiu…”

  1. Initiativa e buna, alegerea subiectelor – rea. “Culturalul” ar face bine sa o taie cu trecutul si sa o lase mai moale cu slavirea turnatorilor lipsiti de talent. Cat despre “succesul de la Barbican”, toata lumea poate sa citeasca pe internet cum a fost primit spectacolul de la Nottara, din fericire nu mai depindem de informatia distorsionata pe care tvr continua sa vrea sa ne-o serveasca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *