“Contrabanda” are premiera in Romania pe 20 ianuarie

Thriller-ul “Contrabanda/Contraband” (SUA, UK, Franta, 2012) in regia lui Baltasar Kormákur, va avea premiera in Romania pe 20 ianuarie. Bazata pe filmul “Reykjavik: Rotterdam” de Arnaldur Indriðason and Óskar Jónasson, pelicula ii are in distributie pe Mark Wahlberg, Kate Beckinsale, Ben Foster, Giovanni Ribisi, Lukas Haas, Caleb Landry Jones, Diego Luna si J.K. Simmons.

Chris Farraday (Mark Wahlberg), contrabandist faimos pe vremuri, a renuntat la viata de infractor pentru a se bucura de linistea vietii de familie alaturi de sotia sa, Kate (Kate Beckinsale). Dar, dupa ce cumnatul sau, Andy (Caleb Landry Jones) da rateu cu o afacere cu droguri pentru seful sau, Tim Briggs (Giovanni Ribisi), Chris e nevoit sa faca ceea ce stia el cel mai bine: sa se apuce iar de contrabanda pentru a regla datoria lui Andy. Datorita renumelui sau, lui Chris nu-i ia mult pentru a strange o echipa, impreuna cu prietenul sau, Sebastian (Ben Foster), pentru a merge in Panama si a se intoarce cu milioane de dolari falsi.

Dar lucrurile se deterioreaza rapid si, doar cu cateva ore inainte de pune mana pe bani, Chris trebuie sa-si croasca drum printr-o retea criminala de baroni ai drogurilor violenti, politisti si asasini platiti, inainte ca sotia Kate si fiii sai sa devina tintele acestora.

Una din cele mai importante scene de actiune din film e cea in care Chris si Danny jefuiesc o masina blindata pentru a-si putea achita datoria catre cartelul panamez. Managerul de spatii Sam Tedesco a declarat ca a fost foarte dificil de gasit un spatiu potrivit pentru aceasta scena, caci peisajul trebuia sa fie panamez, iar ei erau nevoiti sa filmeze in New Orleans. Echipa a avut norocul sa descopere o portiune de autostrada care era marginita de palmieri si care avea in fundal orasul. Regizorul a fost foarte incantat, asa ca s-a inceput pregatirea.

Astfel, au fost inchise cinci rampe de iesire de pe autostrada pentru ca aveau sa fie folosite arme de foc si explozibili C4. Totul a fost supravegheat de reprezentanti ai serviciului de pompieri si, inainte ca autostrada sa fie redeschisa traficului, se trasesera aproximativ 30.000 de gloante de arme automate.

Cand masina blindata intra in camioneta lui Chris si Danny si trebuia sa se rostogoleasca de pe un pod, s-au lovit de o problema, pentru ca nu exista decat un pod real, care nu putea fi marcat sau lovit. Pentru a rezolva problema, echipa de efecte speciale a creat un fel de plug care a fost atasat in partea frontala a masinii blindate. Ideea era ca plugul sa apuce camioneta si sa o roteasca prin aer; a functionat, camioneta a facut o rotatie de 50 de grade, si regizorul a obtinut realismul pe care si-l dorea.

Orasele si salile in care puteti vedea premiera din 20 ianuarie sunt urmatoarele:

Bucuresti: Grand Cinema Digiplex Baneasa, Hollywood Multiplex, The Light Cinema, Movieplex
Cinema City: Cotroceni, Sun Plaza, Arad, Bacau, Braila, Cluj, Pitesti, Timisoara, Targu Mures
Cityplex: Constanta, Brasov
Slatina
Odeon Cluj
Oradea: Lotus, Cortina

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *