Andrei Gheorghe: “Ambasador de brand? A dream job!”

Cunoscut de publicul din Romania ca prezentator si realizator de emisiuni radio si tv, Andrei Gheorghe este, incepand din 2011, ambasador de brand al Editurii All. Despre aceasta ocupatie a sa, despre cartile pe care le promoveaza, precum si despre cartile pe care ii place sa le citeasca ne-a povestit chiar el, dupa cum puteti afla din interviul care urmeaza:

Nu stiu cate lume este informata despre faptul ca esti ambasador de brand al Editurii All. Cand a inceput aceasta colaborare si de ce ai acceptat-o?

A inceput anul trecut si raspunsul este foarte simplu: pentru ca-mi place, imi place sa citesc. Mi se pare o ocupatie foarte frumoasa, instructiva si vesela. Sa citesti carti si sa vorbesti despre cartile citite. A dream job!

Care este rolul tau in calitate de ambasador de brand?

Sa citesc, sa propavaduiesc vorbe de scriitori si scriitoare, sa ma intalnesc cu oameni inteligenti, in tihna pe inserat si sa pierdem ore in sir discutand despre Sorokin si Philip Roth.

In toamna lui 2011 ai promovat intens romanul “Sanctus” al britanicului Simon Toyne, aparut la Editura Allfa, in colectia Strada Fictiunii. Ce ar trebui sa stie cei care ezita sa-l citeasca pentru ca au auzit in presa ca e un fel de “Codul lui Da Vinci”, apartinand lui Dan Brown, pe care multi nu-l agreeaza?

Am observat insuccesul planetar al lui Dan Brown pe care multi nu-l agreeaza, iar Simon Toyne va garantez ca este un barbat foarte placut si care mai si scrie mult mai bine decat Dan Brown. Nu ca asta ar fi ceva greu, dar Simon scrie curat, iute si foarte citibil. O carte perfecta si daca in week-end te duci la mall si cheltui un milion ca sa vezi un film pe care-l uiti la iesire, atunci mai bine iti cumperi un “Sanctus” de la care primesti inevitabil mai mult.

Care este urmatorul proiect al editurii in care vei fi implicat in calitate de ambasador de brand?

“Critica ratiunii inutile si insuficiente” a carei lansare inter-galactica va avea loc la sfarsitul lunii Ianuarie in Brasov.

Ce gen de literatura preferi sa citesti si care este cartea situata pe primul loc in topul preferintelor tale, pana acum?

Citesc absolut orice, incepand cu biletele de tren si terminand cu Pavel Corut. Iar topul preferintelor mele este reprezentat de un podis mare, lat si primitor, pe care salasuiesc in armonie si Tolstoi si Naipaul si Toyne si King si Dovlatov si Houellebecq si multi altii.

Cineva spunea ca e bine sa citesti intotdeauna carti de care nu ti-ar fi rusine in cazul in care ai muri cu ele in brate. Asadar, cu ce carte in brate n-ai putea fi prins vreodata?

Nu mi-e rusine de nici o carte pe care am citit-o, nici macar de una scrisa de Cristian Tudor Popescu. Eventual mi-ar fi jena de o carte proasta de genul as, popa, doi, trei, sapte.

Ti se pare mai frumos sa citesti o carte in format print sau electronic?

Cartea este doar continut.

Sunt parinti care isi indeamna copiii sa citeasca mai putin sau deloc, motivand ca oricum nu le foloseste la nimic si ca alte lucururi sunt mai importante ca sa reuseasca in viata. Tu ce le spui copiilor tai despre carti si lectura?

Daca ai copii prosti e normal sa le spui sa nu citeasca pentru ca le naclaieste capul, iar unii mai mici pot sa se imbolnaveasca de sughit, alor mei le spun ca daca nu citesc ii bat, dupa care nu ma tin de cuvant.

Share

One thought on “Andrei Gheorghe: “Ambasador de brand? A dream job!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *