Cinemateca TIFF merge la Sibiu si Cluj

APFR continua campania de re-atragere a publicului roman catre cinema, dupa ce a finalizat cu succes doua mari proiecte: Caravana Filmelor TIFF si Noaptea Alba a Filmului Romanesc. Dupa succesul inregistrat la editia 2011 a Cinematecii TIFF, dar si ca urmare a interesului acordat de public Festivalului TIFF, APFR continua in perioada 26 ianuarie – 29 martie 2012, la Cluj Napoca si Sibiu, Cinemateca TIFF.

In fiecare joi seara, de la ora 20.00, la Cinema Victoria din Cluj-Napoca vor fi proiectate unele din cele mai importante productii prezentate la editia 2011 a TIFF, dar si filme recente, lansate in a doua jumatate a lui 2011. Documentare incendiare, drame tulburatoare, comedii fascinante fac parte din selectia Cinematecii, iar organizatorii spera ca prin aceasta initiativa, sa aduca cinematografia in atentia unui public din ce in ce mai numeros.

Pe de alta parte, cinefilii sibieni vor avea parte de surprize cinematografice speciale, pregatite de echipa TIFF. Astfel, incepand cu 26 ianuarie, saptamanal, in ziua de joi, de la ora 20.00, la Libraria Humanitas si la Teatrul Gong din Sibiu vor fi proiectate filme apreciate in anii trecuti la festival.

Deschiderea Cinematecii TIFF va avea loc simultan in ambele orase, joi, 26 ianuarie, prin proiectia filmelor “Tilva Ros/ Muntele rosu”, in regia lui Nikola Ležaić la Cluj Napoca, si, respectiv, “Pescuit sportiv”, in regia lui Adrian Sitaru la Sibiu.

Cinemateca TIFF Cluj continua cu filme importante, cum ar fi documentarul “Noi doi”, de Claudiu Mitcu, “Viata pestilor” de Matías Bize sau animatia romaneasca multipremiata “Crulic – drumul spre dincolo”, in regia Ancai Damian. De asemenea, Cinemateca TIFF pregateste clujenilor si doua filme surpriza, unul dintre ele fiind proiectat chiar in inchiderea evenimentului, pe 26 martie.

Pe de alta parte, Cinemateca TIFF Sibiu continua cu filme romanesti cunoscute, cum ar fi “Legaturi Bolnavicioase” de Tudor Giurgiu sau “Caravana Cinematografica”de Titus Muntean, precum si lungmetraje precum “Marea noastra disperare” de Seyfi Teoman sau “Cumplit de fericita” de Anne Sewitsky.

Pentru mai multe informatii despre programul Cinematecii, accesati site-ul www.romfilmpromotion.ro/cinematecatiff.

Cinemateca TIFF este organizata de Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc cu sprijinul Transilvania Film.

Extras din comunicatul APFR

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.