Andy de la Taine incurajeaza rockerii sa asculte Fates Warning

Formatia americana de progressive metal FATES WARNING va ajunge pentru prima data in Romania in cadrul turneului european din luna martie 2012. Concertul, organizat de Promusic Events si revista Maximum Rock (producator Nelu Brindusan), va avea loc in data de 21 martie 2012 in Jukebox Club din Bucuresti.

Andy, o figura importanta in peisajul rock/metal autohton (chitara si voce in formatia bucuresteana Taine, producator muzical in studioul Taine Multimedia etc), a transmis urmatorul mesaj legat de acest eveniment:

“Pentru mine Fates Warning reprezinta unul dintre cele mai nedrepte destine, atunci cand vorbim de “cariera artistica”.

Nu fac istoria Fates Warning, dar parerea mea e ca daca vorbim despre metalul progresiv, trupa asta a fost printre primele din lume care au incercat abordarea asta de gen muzical. Dream Theater erau “mici copii” pe cand apareau pe piata albume ca “The Spectre Whitin” (1985) sau Awaken the Guardian”(1986). Dupa multi ani si schimabari inevitabile de componenta, dupa 13 albume editate la diverse case de discuri, trupa asta a ramas pentru mine fantastica si la fel de originala asa cum am descoperit-o atunci cand am ascultat primul album “Parallels”(1991) undeva prin anul 2000.

Fates Warning e genul de trupa pe care sau ii iubesti la maxim sau nu poti sa asculti nici macar o piesa. Scuzati-mi aroganta, dar ca sa intri in “schema” FW, trebuie sa ai un background muzical puternic, nu oricine poate sa inteleaga feelingul incredibil al acestui mare grup. Probabil asta este si motivul pentru care au ramas atat de “underratted” … Albumele mele favorite raman “Disonnected” (2000) si FX (2004). Imi plac, pentru ca acolo este si ceva muzica electronica, un experiment foarte reusit din punctul meu de vedere.

Cand am auzit ca Fates Warning canta in Romania nu mi-a venit sa cred. Ei si cu Porcupine Tree sunt trupele pe care speram ca o sa reusesc sa le vad doar plecand departe in lume dupa ei. Insa miracol!!!! Fates Warning canta pe 21 martie in Bucuresti !!!
In concluzie, acesta e un concert pe care, sincer, nu trebuie sa il rateze cineva. Va invit sa ascultati “Something From Nothing” si “Simple Human”, doar doua piese care spun atat de mult despre Fates Warning. Eu ai iubesc maxim !!!
See you there!”

Pagina de FACEBOOK a evenimentului se poate accesa aici.
Pagina oficiala a evenimentului: www.promusicprod.ro/fateswarning

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.